fredag 21 maj 2010

Funderar och funderar...


Har botaniserat i mitt stora garnskåp.
Hittat nystan jag nästan glömt att jag hade och plockat fram riktiga godbitar. Klämt lite på dem, funderat och låtit mig inspireras på Ravelry.
Hmm, vad ska jag hitta på till Fotbollsstickningen?
Ett par karamelligt rosaröda Polly Jean?
En ny grön Ishbel istället för den jag gav till mamma och som jag saknar så mycket. Eller ska jag kanske göra en Haruni eller Nightsongs av den gröna härvan?
En rost/svartrandig Daybreak i lin som kan användas trots att sommaren så sakteliga närmar sig?
Eller ska jag rent av greppa lyxstickorna jag köpt (som syns på bilden) och sätta igång med den Coraline det röda alpacan ligger och väntar på?
Och så vill jag ju gärna sticka något till Stickhjälpen också och så var det ju de där UFO:na som ligger och tittar så bedjande på mig från stickkorgen...

Klämmer, surfar och funderar lite till innan jag bestämmer mig...
Kul ska det bli i alla fall!

Hej på er.

Fotbolls VM är ett toppen tillfälle att få klart en del UFO'n som ligger och"suckar"i påsarna.
Stickhjälpen står alltid på tur och småvarmt måste vara med för jag har planer på lite vantar.
Det får nog räcka så där.Nu ska jag inventera garnförrådet ,hoppas att jag klarar mej från garnköp :) Det är en utmaning bara det.

torsdag 20 maj 2010

Svåra val

Nu har jag också anmält mig. Vet redan att jag ska heja på Holland nu när Sverige inte är med, men vad jag ska sticka ska jag fundera lite på.

Hej

Nu har jag bestämt mig för att vara med och sticka under fotbolls-VM. Inte för att jag är så intresserad av fotboll men det är ju en ursäkt att sitta framför TV:n och sticka. Man får ju hålla maken sällskap. Ska fundera lite på vad jag ska sticka. Har garn till en kofta som legat ett tag. Tänkte nästan ta tag i det. Jag vill göra en variant av Forecast (utan bobbles). Sen kan man alltid göra sockar. Ska man börja den 11 juni eller får man tjuvstarta?

tisdag 18 maj 2010

Min VM-stickning...

kommer att bli: Tibetan Clouds Beaded Stole (Ravelry-länk). Jag hittar inte mönstret på "öppna webben".

Pärlor (vita) är beställda (mindre storlek än i beskrivningen, jag ska använda 8/0) och jag velar runt lite med vilket garn jag ska välja: tunt alpacka (rosa/aprikos) eller kashmir/viscose (blått) (det lutar år det senare). Har ju lite tid på mig att fundera vidare.. :-)

Laddad!

Idag var jag på besök i garnaffären och laddade upp inför VM i fotbollsstickning... Nedanstående garn är tänkt att bli tröja, kofta och handledsvärmare. Fler planer finns, jag ska nog beställa lite garn också. Vi får se vad som blir under VM och inte... det hänger nog på humöret. :-)

Svårt att välja

Har en plan att göra en gigantisk sjal. Har några sjalböcker jag har sneglat på och har en härva underbart gräsgrönt fotbollsplansfärgat garn, 1240 m, som gärna vill bli något. Men är det sjal eller storvarmt?

Sedan blir det nog några UFO också, men jag måste nog fundera några varv till.

Pippitröja vuxenstl

Jag ska sticka klart en påbörjad tröja till min man, fotbollsfantasten. Jag har inte kommit alls långt, så jag tror jag kommer att kvala in den i storvarmt-kategorin. Om ingen opponerar sig såklart :)
Garn: Nepal, stickor 5. Mönstret är från Uuve snidares Fiskartröjor-bok, i alla fall som bas. Det är skrivet för tunnare garn, men det ska nog gå att få till ändå.

Mina tävlingsgrenar

Jag tänkte nog se till att vara med i UFO (förstås! ;) ) och småvarmt. Eventuellt ett övrigt också kanske om jag hinner. Får virkade saker också vara med eller är det stickat som gäller?

måndag 17 maj 2010

Kvala in

"Ska man anmäla sig i den "gren" man startar i? Eller är det senare?", frågade garntrollet. Klart man kan kvala in redan nu! Om man vet vilken gren/kategori man deltar i så är det bara att blogga upp det =) Tagga ditt inlägg med rätt kategori, så kan vi lättare följa FO's sen när priserna ska ut =)

Jag har varit inne på 1 stickhjälp, 1 lyxsjal och ett par sockar, men jag börjar svikta lite...

God stickning

/Janette