lördag 19 juni 2010

Väldigt lite fotboll...

...blev det igår. På första parkett i TV-soffan följde jag ett fantastiskt bröllop nästan hela dagen (och natten). Det blev mycket sticktid och mycket sent på kvällen hade jag stickat klart upp till axlarna. Nu på morgonen har jag klippt upp mitt fram och ärmhålen. Idag blir det kanske lite fotboll igen efter att vi har färgat garn med indigo.

Citronen..

Citronen växer, lååååånga varv är det och längre blir dom, så det tar sin lilla tid att göra några! Slötittar samtidigt på Kamerun-Danmark, rätt spännande match med mycket målchanser i alla fall... :)

Inspiratör sökes

Jag har märkt att många lag har med sig folk som inspiratörer (Beckham till engelska laget bland andra) och jag skulle verkligen behöva en nu. Glad som en lärka har jag stickat och stickat på min Gail, bara för att upptäcka att jag läst mönstret konstigt och måste sticka baklänges ett par varv innan jag kan börja på kanten. Ack och ve.. Undrar om Beckham har tid att svänga förbi Göteborg en stund?

Woohooo, ett FO


20 min innan kalaset började fäste jag trådarna till dessa! Sen slängde vi oss på cyklarna och kom bara 5 min sent ;-). Ibland tröttnar jag på plastgrejjerna man alltid köper till barnkalasen och så gör jag nåt istället. Känns mycket roligare! Men vi hann tyvärr inte med några action-bilder :-(

Mitt första FO heter Lina Janes. Snart kommer Svea Janes med, om vi bara kan komma överrens om färgerna ;-)

Mönster: Mary Jane Slippers
Garn: Catania

halvtid för migDet gick undan när huvudvärken slog till. Igår däckade jag totalt i en förfärlig huvudvärks-dag. Fördelen med att inte kunna tänka var att Annis slätstickning var ungefär det enda produktiva som gick att göra. Alltså: Den är klar!
Den blev faktiskt toppen i SilkeTweed även om jag inte skulle göra om den i samma garn om jag så fick betalt... Nuppar ska göras i mjukare garn tror jag, så blir det en till i just SilkeTweed någon gång, så blir det pärlor i stället för nuppar. Tror jag.
Men nu är jag ju igång, och lyckades dessutom se på fotboll igår så att det faktiskt känns som VM, så jag lägger upp en sjal till, och kallar härmed min Abrazo för "Andra Halvlek".

fredag 18 juni 2010

Sömnpiller

Tur att jag har mitt sticke. Annars hade jag nog somnat....Kom igen England nu i andra halvlek!

Revontulistatus

Så här långt har jag nu kommit på min vårgröna Revontuli. Det är första gången som jag stickar en sjal på det här sättet, så nu har jag insett att det är dags att köpa en rundsticka - det börjar bli trångt med alla maskorna!

Fortsätter på Citronen..

..jag ska sätta mig igen, o kolla Englandsmatchen!
Haft en liten paus vid datorn. ;)

Hoppas bli klar med citronen under helgen, annars under kommande vecka. Så man får fukta, och blocka den.

Mössan (och citronen) är i kategorin UFO. Mössan i sig är så gott som klar, men ska fästa lite trådar o sånt. Tar bild senare nån dag, när jag förhoppningsvis även har sjalen klar.

Kungliga liljor

Mary Tudor blev inte halshuggen av Henrik VIII. Hon var syster till honom och giftes bort med Frankrikes kung, därav franska liljor på koftan. Jag hoppas att nå upp till halsringningen under helgen. Men andra kungligheter tar förmodligen en del av sticktiden i morgon. Nu blir det lite fler mål i VM. Kul.

Uppladdning

Jag stickar vidare på min sjal samtidigt som jag tittar på eftersnacket till usa-matchen. Ikväll spelar favoritlaget England och jag laddar med en ekologisk engelsk äppelcider med mycket is. Kanske borde jag sticka något i Rowan-garn också... Heja England!

Uj, uj , uj...


...nu biter jag på naglarna. Som halvsloven måste jag ju hoppas på att Slovenien håller sin ledning mot USA.
Åskan mullrar och jag har varit och inhandlat lite garn till En kopp garn bytet. Det ska skickas till Danmark.

Hur gör man för att inte starta nya projekt hela tiden? Har ett dussin UFO´s i garnpåsarna.
Ska ta mig en koppa gott nybryggt kaffe, stickningen och njuta av stunden. Heja Slovenien! :-))

Mobilt bredband kontant


passar mig perfekt nu när jag är i lägenheten i Varberg! Jag hann se de sista minutrarna av Tyskland-Serbien. Ännu en skräll! Nu har jag laddat med stickningen inför Slovenien-USA . Så härligt att jag kan följa VM trots att vi inte har någon TV här uppe.
Igår firade vi makens sista arbetsdag innan pensionen med lite Cava. Och visst liknar glaset en vuvuzela!!!
Första mössan är klar men det blir ingen bild förrän jag är hemma igen!

Äntligen helg och VM-stickning igen!

Äntligen är det helg igen! Jag hinner ju inte med så mycket VM-stickning under veckorna. Jag missar ju hälften av alla matcherna. (Det verkar som om jag är den enda som inte har semester ;)). Men jag har iallafall en hel del på G! Jag har även påbörjat en liten kofta efter Petra O's gulliga mönster.

Jag har kört fast på min pippitröja. Jag har stickat klart allt, inga problem, men att montera! Jag vet ärligt talat inte hur man gör! Jag syr små stygn men set blir klumpigt och fult. Någon som har ett bra förlag?

Strumpor /benvärmare

I början på våren startade jag 2 projekten ett par strumpor och ett par benvärmare.
Sen tröttnade jag på de och började med andra projekt, var några dagar sedan hittade jag de igen och påbörjade att arbeta med de.
Så jag är snart klar med strumpor. Benvärmare blir klara de med snart .
kram så länge och tack för att det finns VM.

Grekland vann!

Jag hejar självklart på Grekland (halva jag är grek) och kan erkänna att jag inte trodde att de skulle vinna mot Nigeria. Men det blev 2-1 och jag är glad, nöjd och stolt! Under matchen virkades det endast på de blå/vita mormorsrutorna till filten. Sambon tog med kameran till jobbet så bilderna kommer senare.

Nu virkar jag vidare på alla färger under matchen Tyskland - Serbien.


Tyvärr för Frankrike

Trots att jag sitter i Frankrike och hoppades på att de skulle spela bra så gjorde de inte det. Det hade annars varit kul att se folkfesten om Frankrike gått vidare. Men nu blir det mer koncentration på stickningen i stället.
Ska strax börja öka igen för att figurforma tröjan lite. Garnet är väldigt drygt och jag har precis börjat på tredje härvan. 
Nu åker vi till stranden...

Andrauppställningen

Jag anmälde ju 2 projekt eftersom det blir tråkigt att sticka på samma sak hela tiden. Under matchen Holland-Danmark la jag upp till min Saroyan och sen har jag varvat lite. Igår när Frankrike-Mexico spelade blev det några fler löv. Eftersom jag stickar i ett tunnare garn än originalet blev det 8 löv på ökningsdelen. Nu är det bara att sticka på tills ca 20 g av garnet är kvar om inte sjalen blir tillräckligt lång innan dess. Garnet är från Nyansera, i en fullkomligt underbar turkos nyans och babymjukt. 100 % baby alpacka.
Naturligtvis hade jag sällskap i TV-soffan.

Annis på g

Igår tog det fart! Vi har fortfarande ingen TV sedan blixten slog ner i vår antenn för några veckor sedan, men med Mexico-Frankrike på SVTplay igår kom jag äntligen in i stickningsrytmen igen. Den har saknats ett tag. Jag har i alla fall mer rytm än vad Frankrike hade... jisses.

I en av nupparna på Annis bröt jag stickan härom dagen, och fick lämna planen ett tag i jakt på en ny, men när väl alla nuppar var gjorda går den här sjalen Fort framåt. (Det är 145 nuppar på sjalen) Pendeltågstid var bra för nupp-stickande, och nu behöver jag nog bara ett par VM-matcher på SVTplay till för att få klart den!

torsdag 17 juni 2010

Viva Mexico!

Oj oj oj, det var nästan för spännande för att sticka. Jag som mest brukar lyssna till fotbollen var tvungen att lägga ner stickorna och verkligen titta.
Det går dock framåt med min Gail, ett varv kvar av det ordinarie mönstret och sedan full fart mot kanten.

Hejja alla!

Mitt första FO!!

Min vm-stickning är klar! Den första av dem alltså... Garnet räckte, det blev till och med lite över, och tröjan är nu helt klar! Ja, den ska blockas ännu, men det gör jag i morgon... Återkommer med bilder då. Nu dyker jag in i garnskåpet för att påbörja nästa projekt, en Saroyan...

En vecka -ett projekt klart


Idag har min SJAL och jag varit ute och rest. Vi har beskådat en del av Sverige i sin vackraste stass. Insjöar, kohagar med allehanda blommor, skogar och små pittoreska byar under en blå himmel och sol. Småland i ett nötskal! Och naturligtvis hann jag att sticka en del också. Började på en likadan sjal som jag bär på bilden men i garnet Fabel istället. Jag är stötförtjust i modellen. Den blir lång, smal och får långa knyttampar. Perfekt runt halsen och inte för bylsig. Nu är det dags att ta tag i min kofta igen.

Black and blue.

Revontuli växte några varv under Argentina-Sydkorea. Men den mesta
tiden under matchen gick ju så klart åt till intervjun. :) Det gick
nog ganska bra. Blir bara lite obekväm när det är en kamera i
närheten. Och hon fotade mycket..! Ville fota sånt som jag stickat
och så, och inte hade jag letat fram nånting!
Reportaget blir till veckan och jag skulle nog få en pdf-fil så jag
kunde dela med mig till er. :)

El Pipita...

...we love you!!!

Och jag hann med ytterligare en toffla, trots handling och matfix :)- mobilbloggat från iNgela, min iPhone

Gotlandströja på g

Nu är jag igång med min Gotlandströja på allvar. Jag Älskar såna här tröjor, och i Nepal är det faktiskt en dröm. Hurra!
Men jag oroar mig för hur det ska gå när jag kommit upp en bit. Vill inte följa mönstret och sticka tvåfärgat på avigan. Börjar ladda för att våga steeka. Vad tror ni? Det måste väl funka även i alpacka/ull-mix?

Antligen i Narva.

Ryska ambassaden hade rod dag i mandags sa vi fick skjuta pa resan en dag. Ikvall aker vi vidare till St Petersburg, antligen.
Stickning blir det inte sa mycket av, men kanske pa bussen ikvall.

onsdag 16 juni 2010

Röda Pomatomus

Första UFO´t färdigt. Röda Pomatomusmuddar stickade i Drops Alpaca. De är så mysiga. Dessa ska jag ge bort men jag skulle behöva ett par själv också.

Provlappar

Nu är jag snart igång med stickning nummer 2 - fyra provlappar senare. Men nu har jag nog äntligen bestämt mig för hur jag ska ha det! Det ska bli en glesstickad tröja är det tänkt.
Den ska pågå parallellt med min Revontuli som jag jobbar med på bussen på väg hem från jobbet (och ibland lite på lunchen). Jag hoppas att jag hinner lägga upp för bakstycket ikväll!

Startade projekt

Efter mycket om och men med diverse stickfasthetsproblem beslutade jag mig för att göra Tendrilous socks istället för Baudelaire. Jag färgade garn i förrgår och det blev ett rött garn med lagom skiftningar för ett par spetsstrumpor. Jag har färgat med Crystal light som är en amerikansk dricka som liknar Kool-Aid. Det luktar mums när jag stickar :).


Jag är ju inte den som är den så jag har även påbörjat en vit Damson i Drops Baby Merino och Kid Silk. Fluffig som ett moln! Den ska värma mina axlar på ett bröllop i Augusti. Det är dessutom en enkel och bra stickning att ta med mig på våran road trip i USA. Jag blir lätt åksjuk så jag behöver något som jag kan sticka utan att titta så mycket.


Här är då min väska från Drops klar! :) Den ska invigas imorgon på jobbets sommarfest. Den är virkad i Drops Paris (som jag lovat mig själv att aldrig mer virka i eftersom det är så trådigt) och så ett satinband också. Jag förlängde handtagen lite grann för att kunna få den över armen på ett bekvämt sätt... Antingen virkar jag hårt (fast masktätheten stämde rätt bra) eller så hade modellen på bilden VÄLDIGT tunna armar!

Sydafrika-Uruguay

Nu äntligen ska jag få se Sydafrika i aktion! Hoppas att kunna sticka färdigt mössan under matchen, fast kanske ska jag försöka med de 2 sista modulerna på rad 1 på filten???? Vi får se vad det blir.
Chilematchen lyssnade jag bara på (via TV) eftersom vädret var alldeles för härligt för att sitta inomhus. (Men jag såg reprisen på målet!)
Spanien-Schweiz var jag tvungen att titta på. Vilken skräll!!!
Och nu är det snart dags för hemmanationen......Jag håller tummarna för Bafana Bafana.

Just nu...

Just nu sitter jag i soffan och bloggar, stickar på min tröja och kollar fotboll. Hela familjen är borta, sonen har fotbollsträning, dottern är ute och leker och maken kör nattskift. Själv försöker jag förstå att jag nu har semester!! 4 ½ vecka ledighet framför mig :)

För att gå till stickningen... Jag är osäker på om garnet räcker... Jag har stickar bålen och ärmarna och har oket kvar. Det blir knappt, är jag rädd... Men om jag sätter på ett kål och stickar extra snabbt, kanske garnet räcker ;)

Nu är jag igång!


UFO-högarna ska förvandlas till UFO-FO!

Har ändrat mig

Pga av en ond axel har jag fått sänka mina ambitioner att sticka både en sjal, ett par sockor och nåt UFO. Jag håller mig till en sjal till att börja med. Hade först tänkt sticka Traveling Woman, men så upptäckte jag Annis och eftersom min jobbarkompis, som jag ska sticka sjalen till, heter just Anni så måste det ju bli den! Jag har lagt upp och stickat första varvet. Det är många maskor, men går fort ändå eftersom det är en sån liten del man repeterar och det sätter sig direkt. Jag stickar den i naturvitt Malabrigo lace.

Coupe de Monde Tricote

Nåja, så bra är jag inte på franska men jag tittar på fotboll på fransk webb-tv och det fungerar bra. Jag växlar mellan min Saroyan-sjal och Ingenue-tröjan och just nu är jag mest sugen på sjalen. Men som sagt, jag växlar.
Så här långt har jag kommit och Drops Silke-Alpaca är ljuvligt mjukt.
Ser fram mot att sticka min röda kofta i det garnet framåt hösten.

Brasilien - Nordkorea

Jag lade upp och stickade på Lilla koftan till denna match. Tyckte det var sjukt spännande att se Nordkorea och blev rejält imponerad! Det var den roligaste matchen hittills och det var tur att det bara var rätstickning de första varven på koftan så jag kunde hänga med i matchen ordentligt. Idag hoppar jag Spanien - Schweiz för en dag på stan i solen. Men till kvällen är jag tillbaka i tv-soffan för att kolla in Sydafrika - Uruguay, känns som att öronproppar kommer behövas extra mycket till denna match, så jag kanske ska börja med att sticka mig ett par sådana.

Brassarna vann och jag blev klar med mössan.

Ett UFO poppade upp i gårkväll.Den här sjalen har sovit en törnrosa sömn länge,länge,men nu har ska sjalen upp i dagsljuset.Garnet fick jag för flera år sedan,köpt i Turkiet.Det är 70% Angora Goat Hair och 30% nåt annat.Men det kommer säkert och bli annat småstickat också kan inte hålla mej till en stickning :)
Sjanen ska i allafall bli en slätstickad snibbsjal med långa snibbar som man kan knyta på ryggen.

Jag var på rymmen från stickesoffan hela eftermiddagen i går.
Så jag missade första halvleken av Elfenbenskusten/Portugal.
Honduras/Chile står jag över i dag.

Mary växer

Jag har kommit till ärmhålens uppklippningsmaskor-steek. Nu syns kungakronor och franska liljor tydligt. Många av oss får väl nog av kungligheter dessa dagar. Min "kungliga" kofta blir inte klar till bröllopet men det är inte heller meningen. Var är alla mål i VM? Är det bara Tyskland som lyckas eller har de andra lagen bara otur?

One down, one to go

Det föds bebisar i min bekantskapskrets. Massor av bebisar. Senaste månaden var det två stycken som ploppade. När det föds bebisar måste man virka bebispresenter. De senaste två kommer att få likadana eftersom jag tryter lite i inspiration och för att den är så söt, kaninen i Erica Laurells Virka mera.Jag broderade barnets namn på kaninen så inga missförstånd kan uppstå :)Nästa kanin, som kommer att få namnet Albin, påbörjades igår och kommer att virkas i tvärtomfärger till Emmie. Grön med gult namn. Eftersom min man är en fotbollstok så spelas alla matcher in och ses när han kommer hem från jobbet. Det blir väldigt mycket fotboll. Jag kommer antagligen att färdigställa många projekt den närmsta månaden.

tisdag 15 juni 2010

Portugal mot elfenbenskusten

Idag medans Portugal(favoritlagen) spelade mot elfenbenskusten virkade jag min 3:e disktrasa/tvättlapp.
Jag hoppades på att Portugal skulle vinna men ännu är det inte försent vi är fortfarande me.
Jag ska lägga ut här min disktrasa /tvättlapp när jag är klar med den.

En "Nying" till...

Hej på er allihopa, här kommer ytterligare en lite sen anmälan, denna gången från en stickande helt ointresserad fotbollsnovis. Dock har min annars ishockydiggande Gube helt plötsligt börjat intressera sig för fotboll, så här sitter jag nu och stickar till detta djävra ylande som strömmar ut ur tv-högtalarna numera... Så när jag hittade denna roliga bloggen då tänkte jag att äntligen kan jag också få lite extra krydda till mitt så kallade "fotbolls-tittande" (läs fotbolls-lidande...)  ;-)


Tänkte börja med ett projekt i grenen "Shalar" som jag började på bara lite strax före Vm-starten, en Haruni i Yllets lingarn den fantastiska färgen Mandarin. Lite hård att sticka, men av tidigare erfarenhet av linshal så vet jag att det kommer att bli en helt underbar sommarshal när den blivit färdig.


Sedan tänkte jag jobba lite på ett specialprojekt, variant nr 2. Denna krage (förresten, vad hände med bilden..?) ska jag försöka göra i lite tunnare alpakagarn och så ska jag skippa polokragen (har inget mönster att sticka efter, utan en bild och en förlaga). Skulle nog kunna kvala in som "Småvarmt" tror jag.
Detta är ett rent experiment, så det ska bli lite spännande att se vad det blir tillslut...

Sedan är det nog stor risk för att det kan bli nån mudd eller liknande, om jag har tur, kanske nån sjal till, tja vi får väl se vart det hela landar nån stans...

Väl mött alla härliga sticktokiga...
Hälsningar från Christina, Bonnakäringen...
(som tillslut kanske lär sig något om fotboll...)

Vilken match!

Tyckte faktiskt att Brasilien-Korea var riktigt rolig att titta på, iaf andra halvlek! Vilken kille, den där Tae Se. Såg ni hur han grät när de sjöng?

Idag fick jag inte stickat så mycket eftersom jag jobbade, men jag fick sytt den här lille krabatan. Läs mer här.
Andra tofflan blev virkad till sista matchen dock, nu ska bara kanterna på!

Premiärnerver

Stick å brinn!s VM-stickning gjorde premiär bredvid fotbollsplanerna i Rimbo. Där var det något lägre kvalitet på passningarna, men fler mål än vad vi hittills har kunnat se i VM. Och helt klart minst lika nervösa premiärnerver och minst lika glada spelare när det släppte och spelet äntligen flöt på som det skulle och som vi alla visste att de kunde. Jag hoppas att nästa gruppomgång i VM bjuder på fler mål och härligt anfallsspel!


Jag hade lite svårt att välja VM-stickning (premiärnerver?) men det landade på något fotbollsrelaterat. Jag har länge tänkt göra en randig tröja, inspirerad av fotbollströjorna. Så sagt och gjort tog jag fram nödvändiga böcker och började sticka en remsa i grönt. Nästa färg blir vit. Jag tror att tröjan kvalar in bland storvarmt trots att det är en barntröja - det är ändå största barnstorleken, ungefär lika stor som minsta vuxenstorleken... Annars får någon väl ge mig en varning och lämna in en officiell protest till FIFA.

UFO-ålder?

Hur gammalt måste ett UFO vara för att få vara med här? Jag har fortsatt en mudd idag som jag påbörjade och avslutade 30 maj. Tänkte först vänta med den till efter VM, men det blev en så bra Ta-Med-Till-Jobbet-Stickning.

VM filten


Här kommer ett foto på min UFO filt. Innan VM bestod den av 40 rutor. Mitt mål under VM var att virka en ruta per gjort mål. Eftersom starten har varit lite mållsnål (undantaget Tyskland som gjord 4 emål) så har jag inte behövt att virka så mycket. Men när man väl har börjat att virka är det svårt att stoppa (jag kommer inte ens ihåg varför filten inte blivit färdig) och jag har stickat drygt 40 nya rutor. Totalt tror jag att filten kommer att ha ca 140 rutor så nu har jag bara 60 kvar!

VIKTIGT MEDDELANDE

GLÖM INTE TAGGA ERA FÄRDIGA PROJEKT MED -FO!!! La till de senaste men jag har ingen möjlighet att övervaka varje inlägg! När utlottningen sedan sker är det -FO-taggarna jag kommer söka på!!

HEJJA BRAZIL

=)

Citron...


Det har blivit några varv på citronen...

Men det har varit en hel del annat, bland annat har jag jobbat sent och varit på diakonvigning med efterföljande festligheter... så det har inte blivit så mycket stickat!! Men det kommer så sakta!!

Hoppas att det går bra för er alla!!

jag har stickat ett snigelhus


sjalen är klar. en snigel har flyttat in.


det är roligt att se så många sjalar här :)
Nästa VM-stickning blir en likadan (kan inte låta bli) men svart.

Elfenbenskusten - PortugalJa, under denna inte alltför spännande match stickade jag färdigt denna disktrasa. Stickad i mönstret Linoleum Dishcloth som finns på Ravelry.

Ser fram emot matchen i kväll: Brasilien - Nordkorea. Lägger redan nu upp för Petra O's Lilla Kofta.

En sen anmälan

Det blev en lite sen anmälan för mig. Men jag kände verkligen att jag ville vara med. Mina projekt i vm-stickning kommer bli följande:

Småvarmt: Petra O:s Lilla koftan

Ufo: Filt till barnvagn i mormorsrutor


Övrigt: Disktrasor

Bara lite till...

Förutom min Ingenue-tröja behöver jag ett mindre projekt/omväxlingsprojekt och det blir en Saroyan med dubbla rader blad. Än så länge syns det ju inte så bra hur den kommer att bli men titta på ShinKittens så ser ni ungefär hur den kommer att bli. (ravelrylänk)
Jag stickar i ett grålila Silke Alpaca från Drops. Mjukt och gosigt. Hoppas bara mina fyra nystan räcker. Den här kvalar väl in i småvarmt-grenen? Nej, men i Sjalar förstås. =)
Förresten ser min Ingenue-tröja ut ungefär så här nu. Stickas i svart lingarn med stickor 3.

måndag 14 juni 2010

En avstickare

Igår kom min dotter från sin pappa och såg så söt ut som bara hon kan och då fick jag helt enkelt bara lägga ner sticket och starta ett nytt vm-projekt (inspirerat av er, jag visste väl att det skulle ske under resans gång ;-)

Mary Janes i catania. Snart med vit kant =)Dagens matcher hade fin utgång tycker jag, sammantaget. Jag missade de första två, men hörde på bussens radio när danmark gjorde självmål, vilket jag hoppas se en repris på innan jag nanar strax!

Ha det gott alla! Imorgon jobbar jag hemifrån ;-)

Såhär efter halvlek...


börjar den ta form. Min sjal i härligt bomullsgarn. Jag har legat i bra och sprungit på alla bollar(tagit alla chanser till att sticka). Åkte bil till Växjö igår och tiden utnyttjades maximalt. Det blev några varv. Idag har jag suttit på föreläsning och då var sticket naturligtvis med.

Ska göra några varv till innan jag maskar av. Sedan avslutar man med en virkad kant. Kommer att redovisa slutresultatet när det är avblåst och sista maskan är gjord.

Revontuli

Jag ser nu mina första sparkar i detta VM. "Det har varit lite mycket"
känns som en underdrift... :P
Men Revontuli är i full gång. Det är lite knepigt tycker jag att
sticka i mörka garner. Svårt att se vad man har gjort. Men man
vänjer sig väl. Förhoppningsvis. :)