lördag 3 juli 2010

En till värmande sjal

Inget jag behöver just nu men till hösten/vintern blir den nog supermysig.  Jag har stickat Saroyan med ShinKittens ändringar med löv på båda sidorna.
När Maria visade sin Saroyan, stickad i Drops Silke-Alpaca blev jag sugen på en sådan och när jag dessutom fick tag på två nystan utöver de två jag köpte för några år sedan var det självklart att jag skulle sticka just den här. Jag gjorde inte som Maria utan som Teri som jag hittade på Ravelry.

Nu blir det ett försök att bli klar med min Valkyria-kofta innan VM är slut. Tänker alltså delta i UFO/Storvarmtgrenen med den.

Alteration.

Jag har valt att bara göra "ett varv" eller en upprepning kanske man säger, av nupparna. Dels för att jag vill ha en liten enklare sjal, dels för att jag tycker att dom är jobbiga att göra i det här garnet och dels för att jag vill att garnet ska räcka.
Everybody wins! :)
Fick lägga till ett par räta varv mellan diagrammen för att maskantalet skulle stämma, men det gör ingenting. Det blir ganska bra med en liten avgränsning. :)

Teardrop

Min sjal är klar! Jag är så nöjd!
Teardrop stickad i Drops Alpaca.
Fler bilder finns här.
Någon kväll här framöver kan det få bli lite svalt, så där lagom svalt så att man får anledning att svepa om sig en sjal. Den här kvällen är inte en sån kväll, så nu hänger den på en stolsrygg och är snygg.

Riktigt spännande

Igår var det varmt. Vi satt ute och kollade både första och andra matchen igår, ända tills klockan var närmare elva.
T om jag var fixerad vid dataskärmen där vi hade vår TV-uppkoppling ute.
Sticka gick bra genom den första matchen och första halvan av andra matchen. Sen blev det så himla spännande, t om för mig som inte är någon fotbollsälskare, så jag la ner stickningen och bara tittade.
Det som var jobbigt med att titta på TV genom datorn var att vi upptäckte att grannarna, som såg på TV med kabel, såg alla mål och liknande ca 20 sekunder före oss. Så när de ropade till förstod vi att det hänt nåt, sen visade vår sändning samma sak. Hmm...Förtog lite av spänningen.
Så här långt har jag kommit på min tunika i Muskat. Kanske hinner jag färdigt. Det beror bara på om det är spännande matcher eller inte.
Idag sitter maken inne, för att se på matchen och att se allt på samma gång som de ropande grannarna...Jag sitter nog ute i värmen och dricker kallt vin och stickar.

Disktrasor

stickade jag på under semestern på Kreta. Jag anmäler att jag ska sticka minst 5. Det är aldrig fel att ha många järn i elden, eller hur?

fredag 2 juli 2010

Ett tredje UFO ska omvandlas

Efter att ha lyckats göra två UFO:n till FO:s har jag nu angripit mitt tredje UFO med friskt humör. Det är en tvåfärgsstickad vante med bolstermönster från Anita Gunnars fina bok "Vantar, mössor, sockor och sjalar". Jag har precis börjat på andra vanten (bilden visar nederkanten på den första) och har inte kommit mer än någon centimeter, så jag hoppas att jag hinner klart innan VM är över. Garnet jag använder heter Rauma Finullgarn och är köpt på Helylle.


Jag skulle ju sticka ett sommarlinne i bomull efter egen design...
Det går inget bra, jag stickar uppifrån och ner och har nu precis passerat bysten, sen tog inspirationen slut :(
Jag har istället gett mig på att spinna lite garn, räknas det som FO?
Det märks iaf tydligt att jag fortfarande är nybörjare, garnet blir tunnare och jämnare hela tiden.

På begäran


Jag brukar inte lägga ut bilder på mig själv eller någon annan. Men jag har fått en önskan om att se koftan på, så här är en liten bild. På en av årets varmaste dagar är det mindre skönt att ta på sig en yllekofta. Så håll till godo.
Lycka till alla som stickar vidare under VM, hoppas att ni blir nöjda med era projekt.
Tänk att Brasilien föll mot Holland. Hoppas att Afrikas enda kvarvarande land, Ghana, går vidare. Det vore kul.

Jag säger baraSitter nu och tittar på sammandrag av matchen. Holland är i semifinal, vad kul!
Något annat som också är kul är att jag har blivit klart med mitt första UFO, den virkade filten. Jag är jättenöjd med färgerna men funderar på att virka en kant, vad tycker ni? Jag har i alla fall tillräckligt med garn.

Höstkyla

Inte för att jag längtar efter höstkyla men jag kommer inte att kunna använda min Ingenue förrän det blir kallare. Men det gör inget, för det är verkligen härligt med sommarvärme. Vad jag förstår är det rejält varmt även i Sverige!
Jag har som sagt stickat klar min första tröja i lingarn. Det var inte helt enkelt att sticka i ett så stelt garn men det blir härligt och jag tror att jag kommer att tycka jättemycket om den när jag kan använda den. 
Efter att den här blev klar har jag tagit fram ett UFO ur samlingen och förhoppningsvis blir även min orange Valkyria (ravelrylänk) klar innan VM är slut. Dessutom stickar jag på min Saroyan med dubbla lövrader. 
Jag kan inte påstå att jag tittar speciellt mycket påTV just nu. Det är alldeles för varmt inomhus för att se TV så kvällarna tillbringas stickande på terrassen. 

Dags igen


Det har inte blivit så mycket stickat den senaste tiden! Vi har tillbringat 1 vecka på Kreta och någon gång tog jag med mig min disklasestickning som sällskap under matcherna.
Men idag kör jag vidare med filten/pläden och mössorna!

Kvartsfinal


Idag fortsätter fotbollen och jag tänkte att i stället för att påbörja ett nytt projekt här så plockar jag fram ytterligare ett UFO och fortsätter där. Denna gången blir det Op Art filten som skulle varit klar i januari, detta misslyckades jag totalt med. Men nu är jag pepp på att göra klar den och den är perfekt fotbollsstickning.

torsdag 1 juli 2010

Queen Mary är här

Min Mary väntar nu på lite svalare dagar. Hon är precis som jag vill att hon ska vara, rätt storlek och garanterat varm och skön. Om något mer blir klart under VM återstår att se.

Egendesignat FO

Min egendesignade sommartröja är färdig - mönstret har jag själv knåpat ihop helt och hållet från grunden. Tröjan är mjuk och go och jag är nöjd!
Nu måste det bara bli någon grad svalare så jag kan ha tröjan på mig! :-)
Fler bilder och info finns på min blogg!


Äntligen är den klar.

Tänk att det skulle behövas en spark från Fotbolls VM för att få klart den här sjalen
Den blev OK tycker jag.
Lite små fel är det här och där men så blir det när man kör på "känn"utan mönster.
Jag ska ha den själv så det gör inget.
Nästa objekt får bli lite småvarmt.

Inte så upphetsat i Riga

Jag har tillbringat de senaste dygnen i Riga.
Överallt där man kom på barer och caféer var det storbilds-TV. T om i gamla stan hade de kört dit en bil med en stor TV-skärm.
Men på kvällarna på hotellet hade vi egen TV där det kommenterades denna fotbollstävling på lettiska.
Min kunskap i det lettiska språket är obefintlig, men man brukar höra på röstläget om det är något intressant som händer, t ex straff eller mål.
Det hördes inte här. Det kunde lika gärna ha varit vädret som kommenterades..Jag såg upp från min bok ibland när maken och sonen blev exalterade, inte när kommentatorn, som säkert hade betalt för att göra detta, sa något.
Så mycket stickat blev det inte framför fotbollen, men vi var ju på semester...
Återkommer med de objekt som är aktuella senare...

onsdag 30 juni 2010

Abstinens

Idag är första kvällen utan fotboll på flera veckor. Det är nästan så man får abstinens. Dessutom har jag inte stickat sockor på länge så det var verkligen dags. Nu när koftan är färdig måste jag ju ha ett projekt till. Jag är väl inte helt säker på att hinna färdigt innan VM är slut men jag chansar. Mönstret är Dribbling Drops som var junimönstret hos StickaMera och garnet är Fame Trend som jag fick i födelsedagspresent av min mamma. Inte min färg egentligen, men jag måste säga att jag tycker bättre och bättre om den ju mer jag stickar. Sockorna ska dottern få.

Koftan är klar!


Jepp, nu är jag klar med den Lilla koftan. Knapparna är dock inte fastsydda än, men så fort jag sytt på dem är jag helt klar. Detta innebär att jag måste starta ett nytt projekt, eller färdigställa något gammalt. Jag har inte bestämt mig än men återkommer när jag vet.

Blev lite besviken i går när Japan åkte ut. Slutet var grymt spännande. Alltid kul när det bli straffar. Nu vet jag inte vilket lag jag håller på längre. Måste fundera lite...

Godistankar.

Tanken går absolut till godis när jag tittar på färgerna i sjalen.
Hallonlakritsskalle, eller dom där Rallyklubborna!
Är inne på sista repetitionen nu på Budding lace. Oron kryper på
ännu en gång... Räcker garnet?! Nystanet börjar se lite litet ut....

FO: Andrea's ShawlJapp... jag hann bli färdig god tid :-)

Sjalen blev mindre än jag önskat och i efterhand inser jag att garnet hade räckt till minst en storlek större. Den blev 140 cm bred och 60 cm från nacken - ner (efter våldsam blockning).

Fast jag har börjat på en ny och den ska stickas stor! Men med den kommer jag inte att delta i fotbollsstickningen.

tisdag 29 juni 2010

FO: Fox Faces Socks

Medan Spanien och Portugal har spelat fotboll har jag stickat färdigt de sista på mina Fox Faces Socks, designade av duktiga Nancy Bush.

Sticknördfakta: Sockorna är stickade i vit Garnstudios Fabel och med bambustrumpstickor 2,5 mm. Fox Faces Socks var mars-mönster i Stickameras Sockklubb, och om jag inte minns fel började jag sticka på dessa redan i slutet av februari. Ett riktigt UFO med andra ord, som nu är ett stiligt FO! :) (Om du vill läsa om mina tveksamheter gällande hälen och garnet, klicka dig vidare till min ordinarie blogg!)

Enkla pulsvärmare

Min idrottsskada är bättre men inte bra, fick ett litet bakslag när jag i hybris stickade de här pulsvärmarna. Men det var det värt. Nu har jag fått sticka igen, och har ett VM-FO dessutom!
Det gick åt ganska exakt ett nystan av Debbie Bliss Pure Cotton (fg 39014). Stickor 4,5.
Mönster: lägg upp 32 maskor och sticka runt i 23 cm. Maska av och fäst trådarna. :)

Jag har glada fotbollshälsningar från vår bloggmamma också, vi hejar på Argentina! Jag hoppas snart kunna sticka någon supporterpryl i detta snajdiga garn.
Koftan, mitt UFO som jag skrev om i ett tidigare inlägg, är snart klar. Ska "bara" virka en kant runt den, ihopsydd är den i alla fall.

Mitt första målSå var mitt första projekt klart. En kofta på mindre än tre veckor är verkligen nytt rekord. Man skulle kunna tro att jag är dopad. Min egen variant av Forecast blev riktigt snygg tycker jag nu även om jag hade mina tvivel under tiden jag stickade. Jag trodde den skulle bli för liten, men den sitter ju perfekt. Knapparna passar bra till också. Garnet, BomUll från Marks & Kattens är lagom varmt för svala sommarkvällar tror jag. Färgen är svart, blir inte så bra i solljus.
Annars stickar jag vidare på min Saroyan och har faktiskt börjat på ett projekt till. Mer om det senare.

Kategori ÖVRIGT...

..här har jag tänkt greja med diskdukar (disktrasor). Har gjort 6, varav 1 inte är med på bild. Nog tänkt mig jag ska hinna med att göra, få se 15 st innan jag anser mig blivit klar med denna gren. Återkommer med bild7bilder längre fram.UFONA klara....

..har tagit lite tid, innan man fått UFONA klara, jisses! Men nu så, äntligen! :)

..och här är Citronsjalen klar, har bara inte tagit bort nålarna ännu. Huja vad jobbiga varv det blev på slutet, jag måste erkänna jag blev lite less. ;)

Och kanske inte rätta garnet, ja garnet må väl vara men färgkombinationen. Blev dock ganska frän. Denna kanske åker till Hjälpstickan, som jag också skickar saker till ibland...här är "hängmössan", blev väl så där men den ska skickas till Stickhjälpen sen. Har ett paket som ska dit i början på hösten.

Snabbstickat

Snabbstickat som attan.
Ett par Embossed leaves i underbart blåfärgat Hazumi från Nyansera.Efter att ha sett England-Tyskland känner jag att fotboll faktiskt KAN vara roligt att titta på och att jag t o m på fullaste allvar ser fram emot Spanien-Portugal ikväll.
Ser inte bara fotbollstittandet som ett bra tillfälle att få ro i legitima sticktimmar.
Jag tittar verkligen.
De som känner mig börjar tvivla på mitt förnuft..!
Är det kanske samma typ av företeelse som att det sägs att barn behöver känna nya smaker 20 ggr innan de kan lära sig att uppskatta det..?

Montering


Det var vad jag gjorde under Brassematchen..
Snart kommer knapparna på plats.
Då är det dags för nästa UFO!

måndag 28 juni 2010

FO: Molly's sjal

Nu är det dags att presentera ett UFO som blivit ett FO! :)

Molly's sjal påbörjades som ett projekt i Stickameras Harry Potter Knit-a-long för något år sedan, men har inte avslutats förrän nu. Två KAL:er för samma sjal är inte dåligt, då är man en långsam stickerska! :)

Sjalen är tänkt som en hyllning till Molly Weasley i HP-böckerna (ni som inte har läst dessa; dask på fingrarna och hopp iväg till närmsta bibliotek och låna dem!) Tanken var att sticka en stor, rätstickad sjal som Molly skulle kunna svepa in sig när hon går ut för att mata hönsen eller jaga bort några illvilliga trädgårdstomtar som gömt sig i buskarna. Att sjalen skulle bli randig var en självklarhet, på något sätt tycker jag att att ränder passar Weasleyfamiljen. Färgerna skulle vara varma och mjuka för att spegla Molly och för att passa hennes röda hår. (Lyckligtvis är även jag en rödtopp, så det var inte så svårt att hitta passande garn i gömmorna.)

Nåväl, nu är sjalen färdig, och såhär ser den ut.Sticknördfakta: Sjalen är stickad med rundsticka 4,5 mm (och en strumpsticka i samma storlek till volangen) från nacken och ner med entrådigt garn från Färgkraft och Ullcentrum. Jag hade diverse rester av olika färger som jag har randat med. "Mönstret" till sjaldelen är enklast möjliga, räta maskor och ökningar genom omslag i kanterna och i mitten. Sjalen är avslutad med en lövvolang i nederkant och överkanten har förstärkst genom ett varv virkade fasta maskor. Lövvolangen finns med i boken Sticka Mera av Hammerskog och Wincent. Jag har dock stickat mönstret baklänges för att få löven att vända sig åt motstatt håll i förhållande till hur de ska vara enligt mönstret. Lövvolangen var det som nästan fick mig att tvivla på om den här sjalen någonsin skulle bli klar, mönstret består av 14 varv som jag (trots att jag stickat 111 löv sammanlagt) inte lyckats memorera. Stickningen av volangen har därför gått väldigt sakta och periodvis nästan drivit mig till galenskap. ;) Nu återstår dock bara att mysa insvept i min nya stora sjal, för mysig är den!

En varm karamell
Nu är mitt ena UFO klart. Det är en liten kofta till min dotter efter mönster från Yll o Tyll som jag modifierat lite för att passa en 1 1/2-åring och den är stickad i Östgötas Karamell.

Dags att bita tag i nästa UFO (får se om jag hinner klart innan tisdag nästa vecka...)

Slutet är nära

I helgen fick jag väldigt mycket stickat på min Teardrop. Mycket tack vare lång bilresa till Småländsk midsommar.
Jag har faktiskt även sett ett par minuter fotboll och hört min Far snacka fotboll med en likasinnad, så nu är det en äkta VM-stickning!
Nu ska jag återgå till mitt gula burr ute i den ljuvliga kvällen.

Gräsgrönt både på och utanför planen

Så här ser jag fotbollen idag, genom spetskanten på min tokgröna Haruni.

Midsommar helgens strapatser

Ska det spelas fotboll, så är själva planen en viktig del.

Midsommar helgen tillbringades på odlingslotten, med att klippa ogräs Jag hinner inte bryta ny mark, just nu, och gräva upp ogräsrötterna, så då återstår det bara att klippa av ogräset. Mödosamt i värmen, men gissningsvis var det inte bara jag som svettades på planen.

Före

Efter
En av mina odlingsgrannar frågade om jag hade haft en skock getter till hjälp, det var så väl betat/klippt tyckte han. Ska det göras ett arbete så är det lika bra och göra det ordentligt.

Min Annis sjal är klar. Faktiskt redan för en vecka sedan. Jag var hem till mina föräldrar och mamma var helt lyrisk över hur mjuk och go sjalen är, den är stickad i Kid-Silk. Jag lät mamma behålla den, därför blev inte denna sjal blockad som jag hade tänkt.
Jag kan sticka en ny till mig själv, vid ett senare tillfälle, och blocka den nya sjalen.

Raskt fortsatte jag sedan på min andra sjal "Daybreak" (Ravelry-länk) eller vårblomster, eller den kanske liknar mer sommarglass i trippelsmak, päron-vanilj-jordgubb.
Förslag på namn motages varmt.
Kanten rullar sig inåt, men det fixas sedan när jag är klar och blockar sjalen.

Byte

I tid till åttondelsfinalerna har jag gjort ett byte. Från Tibetian Clouds till Andrea's shawl (garn: Opal (sotsvart) och Drops Delight).Sjalen kommer att bli mycket mindre än jag hade önskat (rackarns!) och jag vet inte om jag hinner bli färdig med den till VM:ets slut eftersom mitt "blockningsrum" kommer att vara upptaget av sommargäster.

Å så håller jag på Argentina (fortfarande) eftersom Glenn Strömberg sa (innan VM:et startade) att de kommer att vinna :-)

VM-sjal -FOEn av mina sjalar är klara. Den rätstickade. Jag fixade det sista under matchen mellan Argentina - Mexico. Sjalen är stor! Blir bra att ha på balkongen under sommarkvällarna.

Nu ska här fixas balkong-mys.

Heja heja!

söndag 27 juni 2010

Nu börjar det bli spännande på planen....

Huh......tur att jag har en hel"skog"med markörer i stickningen.
Jag kanske ska ha en "säkrare"stickning,en som jag inte behöver ha ögonen på stup i kvarten.
Det tål att tänka på.
Tingeling till nästa gång.

Sjalen är klar och en UFO-vante likasåVM i fotboll är igång och min lilla sjal är färdig.Den är stickad i dubbelt Rustic Tranquility 85% ull och 15% Casmere(50 g 500 m) i färg Horizon.Den skulle först få en spetskant som Haruni har men det fick bli en "fotbollsvänligare" en.


Det har sagts att vantar skall stickas på våren och sommaren för att vara klara när höstens kalla vindar sveper in över oss.Dessa stickas i M&K Baby ull och de är ljuvliga att sticka.Garnet är verkligen skönt att sticka med.