lördag 26 juni 2010

Ett omväxlingsprojekt

Det går sakta men säkert framåt med min stickade kofta, men det blev lite enformigt att bara sticka hela tiden tycker jag. Lite omväxling vill jag gärna ha och därför har jag satt igång att virka en fin och mjuk filt till dotterns vagn.


Jag gör filten enkel med 2 olika mormorsrutor och med en tjock virknål. Garnet är dels restgarn och det beiga garnet köpte jag billigt på årets syfestival på Älvsjö -mässan. Jag visste väl att jag skulle få användning av det^^

Jag vet inte om det är godkänt som vm-projekt för det är ju inte stickning, men jag kvalar in det under "övrigt" och sen får vi se om jag kommer till final eller om jag blir diskvalificerad.

Ärm

Mary är nu enarmad. De kommande dagarna måste jag sy några klänningar men hoppas kunna sticka lite på måndagens stickcafé. Koftan SKA bli klar innan VM är över.

Jag tog en paus och gjorde en annan sjal.

Har hållt på med Tibetan Beaded Cloud Stole ett tag och tröttnade och gjorde en annan sjal veckan som gått. Det blev en Faraway, so close av Drops Fabel och Drops Alpacka. Jag är mycket nöjd. Meningen var att jag skule sälja den, men jag behåller den nog, den är ju så snygg.Nu ska jag fortsätta med min första sjal så jag blir klar med den innan VM är över.

Barnvagnsunderhållning


Sådär ja, lagom till semesterstart och resa blev jag klar med mitt övrigt-projekt.

Jag har varit lite dålig på att rapportera under arbetets gång. Jag kan meddela att det varit rätt svettigt och ganska trist.

Det var så många beslut att fatta (tjocklek, höjd och bredd, versaler eller gemener) och det var inte riktigt vad jag kände för när terminen äntligen var slut och vi hade planeringsdagar på jobbet = många viktiga beslut att fatta. Detta gjorde att jag faktiskt undvek både stickning och fotboll i det längsta.


Nu är jag fri att göra vad jag vill och på min resa till Rhodos kommer jag (om jag stickar alls) att sticka en sjal i garnet Lima istället. Det ska bli underbart, får se om det blir till fotboll eller bara med ett glas vin.

Slutspelsvantar

Lagom till slutspelet anmäler jag mitt tredje VM-projekt. Ett par Fiddlehead mittens från Hello Yarn i kampes z-tvinnade ullgarn. Någonting måste jag ju roa mig med under fyrans eviga reklampauser.

Någon som har tippat vilka lag det blir i finalen?
Hjärtat hoppas på England men jag tror tyvärr att det är kört.
Uruguay kanske?
Skulle vara roligt med något lite mer otippat än de gamla vanliga, Brasilien, Argentina och Spanien.

Ikväll hejjar jag på USA i sann gladfotbollsanda.

Njutning

En Haruni i finaste alpaca/silke från Chili Gredelin.
En ren njutning att sticka - både garn och mönster!


Tvåändsvantar

En gammal surdeg har äntligen blivit färdig.
I slutet av december förra året tog jag mod till mig och ritade med tusch på ett par tvåändsstickade vantar.Sen blev de liggande.
Och förblev liggande.
Ända tills nu.


Ny boll i rullning.

Nu när Revontuli är färdig, så måste man ju sätta en ny boll i rullning, och jag är lite nyfiken på hur mitt nyinköpta Kauni i rosa/svart skulle göra sig som en Swallowtail. :)
Så det får det bli! :)

fredag 25 juni 2010

Upprullning

Ja, en upprullning kan ju vara något helt fantastiskt. Tycker inte att dagens matcher bjudit på alltför mycket sådant, tyvärr.
Upprullning kan också vara något helt hemskt som man till varje pris vill undvika. Och då inte bara motståndarlagets försök, utan också i stickning. Kolla här, typisk upprullning man inte vill se:
Stickat enligt Setesdals mittens-mönstret i Folk Mittens. Det var bara att riva upp och ta nya tag. Stjärnmönstret lämpar sig inte så väl för fotbollsstickning men lössen går bra och under gårdagens matcher rullade det på ordentligt och jag hamnade ungefär här:

Känns bättre. Inte upprullad. Rakt och fint spel.

Dagens matchreferat

Portugal - Brasilien samt Chile - Spanien: en femtedels (?) Pimpelliese (Ravelry-länk):
Perfekt fotbollsstickning efter att jag konverterat de långa meningarna till begripliga rutor med prickar och ringar i. Jag stickar i Fleece Artists Sea Wool med stickor 4mm.


Jag är ingen lagspelare... byter lag och strategi så fort jag bara kan!

Sista kaninen

Nu är Albin klar! Han färdigställdes samtidigt som Portugal och Brasilien tråkade ut varandra. Puh, vilken trist match. Jag hade hoppats på en brasiliansk vinst, pga mitt tips, men det kändes som att båda lagen gick runt i 90 minuter och väntade på slutsignalen.
Jag drabbades av virktumme förra helgen och har varit tvungen att vila från handarbetet några dagar. Men lite Zon satte fart på tummen igen och nu ska det produceras! 

Albin, är precis som Emmie från Väldigt virkat. Virkad i Paris, ett garn jag gillar mycket även om det är väldigt trådigt.

Om ni undrar varför jag sitter hemma och virkar på midsommarafton så är det för att paret vi skulle fira med gick och födde barn ett par veckor för tidigt. Ännu en bebis! När ska jag få virka till mig själv? Didrik, som är den nya bebin, ska dock slippa kaninerna. Jag behöver lite variation.

Nä, nu är det dags att fixa kött och sallad och korka upp vinet!

Klaaar!

Revontuli är klar! :) Bara att hoppa på nästa tåg! :)

På självaste midsommar blir man kändis!

Artikel publicerad i VK fredag 25 juni 2010.

Mina 15 minuter i rampljuset. Publicerar pdf-filen när jag får den i
början på augusti. Hon gick på semester och hann inte skicka den.

torsdag 24 juni 2010

Mashmallow Damson

Dagen till ära har jag slutfört min fluffiga Damson. Egentligen ska jag ha den på ett bröllop i Augusti men jag får nog inviga den idag. Den är stickad i Drops Baby Merino och Kid Silk. Fluff, fluff, fluff! Som ett moln! Mashmallow!

Under Danmark-Japan-matchen igår påbörjade jag dessutom en stätstickad Haruni i mitt egenfärgad tvåtrådig peruansk ull. Idén till den slätstickade Harunin har jag fått från MiaStick. En Ishbelbörjan och en Haruniavslutning. Bättre kan de inte bli!

Woho! Nippon!

Japan gick vidare! Då vet jag garanterat vilket lag jag hejar på fortsättningsvis. De var grymma i dagens match och det var kul att se matchen.

Annars stickar jag vidare på koftan.


Gail

Hon är färdigstickad och jag är galet nöjd! Den är fortfarande rätt stickig, men jag tror att jag kan leva med det. Som sagt, första sjalen stickad enbart efter diagram, och dessutom den största sjalen jag åstadkommit någon gång. Många många varv runt halsen kommer det bli.

Om någon vill ha ett alternativ till fotbollen går den en typisk femmandokumentär just nu, "samlandet förstör mitt liv". Plötsligt känns garnsamlingen riktigt vettigt liten.

Fortsätter med mitt småvarma.

Snabbstickade små Tuulasockor.

pärlfynd

Ibland har man tur.

Efter lite tvekan bestämde jag mig för att faktiskt ha pärlor i min Abrazo som det är på mönstret. De pärlor jag har är kanske liiite för små egentligen, men klarröda mot det gröna silket, och jag tror det kan bli bra - ändå. Men så tog pärlorna slut.

Jag behövde cirka 35 till.

Antiklimax och smygande panikkänslor.

Men... Jag hade en period i mitt liv då pärlor och pärlpyssel kändes mycket mer aktuellt än idag, så man vet aldrig. Jag rotade runt i pärl-lådan och TADAA! Precis rätt sorts pärlor fanns även i en brun-röd-turkos blandning som jag aldrig sorterat isär. Så nu är det bara ett pärlvarv kvar, som jag har gott om pärlor till. Och sedan är det bara resten av sjalen kvar...

onsdag 23 juni 2010

Greklands färger

Så Grekland åkte ut. Men det hindrar mig inte från att sticka i deras färger. Jag stickar nu på två koftor av samma mönster, men i olika garn. Denna stickas i 100% bomull och blir randig. Bilderna gör knappast färgerna rättvisa, men jag fotade kvällstid. Nya bilder kommer i dagsljus när jag stickat lite till.

Nu går det undan i fotbollen och spänningen stiger. Men när Grekland nu åkt ut måste jag hitta ett nytt lag att heja på.


Snubblande nära mål

I morse maskade jag av det sista av min Gail. Nu är det bara två trådar att fästa innan klurandet kring hur jag ska få den mindre sticksig tar vid. Provade att först koka och sedan iskyla en provlapp i omgångar tidigare idag och kanske blev den lite lite mjukare. En kokomgång och lite balsam kanske? Tips emottages tacksamt.


Av-stickare

Jag tog en paus med Mary idag. Garnstudio har börjat lägga ut mönster på hösten nya modeller. Eftersom det fanns massor av Nepal i en kasse sen i vintras var det bara att sätta igång. Det går fort att sticka enfärgat med stickor nr 5. Om jag hinner båda innan VM är över återstår att se.
Så här ser den ut, koftan som jag börjat på.

Mitt första mål för turneringen

Nu är jag klar med min Hyrna Herborgar. En riktigt rolig fotbollsstickning. Mer bilder och info kommer att finnas på min blogg och på ravelry.

Blockning

"En perfekt blockning av grekerna" hörde jag kommentatorn säga när jag stod på knä och blockade min Haruni igår kväll.

To be continued...
(När mannen som befinner sig i nordligaste Norge med kameran kommer hem)

4 UFO´S KLARA

När jag väl satt fart blir saker klara! Känns skönt att få undan lite "skåpmat".

Linnet i bomullsgarn från loppis som jag skulle använt i Thailand förra året. Nu är den klar.

Denna dödskalleväska stickad i Villmarks ullgarn har äntligen blivit klar. Blev sådär.

Luna Moth shawl stickad i Taiga merinoull fhar legat lääänge i kassen. Nu är den klar! På bilden oblockad och ofästa trådar, så icke fallet nu.

Koftan från Järbo är klar. Stickad i Big Verona. Jättenöjd med den. Ser lite sned ut men det beror på att den inte ville hänga kvar på dörren.

Varma ben

Sådär ja! Pomatomus benvärmare är klara. Stickade i Regia Silk med stickor 3,25. Det är tur det dyker upp lite tävlingar då och då så att man kan ställa upp i UFO-grenen och faktiskt bli färdig med saker och ting. De blev ju väldans läckra och snart har jag något nytt Pomatomusprojekt på stickorna. Men i midsommarhelgen ska det bli VM-sticknings-Teardrop för hela slanten.

Sticklunch.

Här slänger man i sig maten bara för att hinna sticka några varv. ;)

Klar med koftan!Ja, där var jag i mål med mitt storvarma projekt. Det har inte varit den perfekta VM-stickningen eftersom jag har fått riva upp ett antal gånger då jag upptäckt att jag gjort fel i mönstret. Är full av beundran till er som fixar att sticka hålmönstrade sjalar och få det att stämma! Men nu är jag äntligen klar och jag är helnöjd, passformen blev perfekt. Det vet man ju inte riktigt när man börjar hur det ska bli. Nu får jag ta mig an mitt UFO. En sjal som ska få en virkad kant.

tisdag 22 juni 2010

2 färdiga


Mina 2 mössor är klara och nu tar jag en paus med dem (tror jag).
Fast det är ju skönt med IT(intetänka)-stickning ibland.
För lite maskor på senaste modulen på Pläden/filten gjorde att jag fick frogga.....så undan med den. Men jag har bestämt att jag ska få till totalt 15 moduler (av de cirka 60) under VM för att det ska bli ett FO.

Avspark

Igår bestämde jag mig för att ge tunikan i muskat en ny chans.
Jag började på en sådan för någon vecka sen, men råkade vrida arbetet ett halvt varv när jag satte ihop rundstickningen. Detta upptäcker jag inte förrän efter 5 cm...
Irriterad repar jag upp allt och lägger det i träda i en garnlåda.
Men ända sen dess har det gnagt i mig och igår, lagom till kvällens match, la jag upp 300 maskor igen och stickar nu runt, runt, runt...Utan att vrida det fel...
Jag kanske har hunnit 4 cm nu, så bild kommer senare. Men jag stickar den i lavendelfärgad muskat från Drops.

Just nu är det Argentina mot Grekland, och jag kan inte hjälpa det, men jag hejar på Grekland, till makens förtret...Kanske är det för att jag inte gillar Maradona...och att Grekland ligger under i tabellen och måste vinna. Ingen djupare analys kommer att ske om detta.

Hej då bafana bafana!

Vad tråkigt att Sydafrika inte klarade sig vidare, men matchen var iaf så rolig att jag råkade avmaska min Hyrna Herborgar i rena farten. FO-bilder kommer när jag blockat den.

Snart klart.

Nu är det inte många varv kvar. Men dom blir ju längre och längre.
Borde dock gå ganska fort. Men både imorrn och på torsdag är det
"bildag" (arbetstider och busstider missmatch) så då blir det nog
inte så många maskor stickade... Kanske ett varv eller två på
lunchen om jag är effektiv. ;)

Klar med lite småvarmt.

Blev klar i söndags under Brasse matchen.
I går blev det UFO stickning med froggning eftersom jag inte var tillräckligt uppmärksam på vad jag hade för mej:)Det får man alltid sota för.
Det blir nya tag i kväll.

Krage

Nu är kragen klar. Jag ska leta en passande knapp till koftans enda knapphål.

måndag 21 juni 2010

Lite primitivtmed balkongbord/stolar i vardagsrummet, men den nyinköpta TVn måste invigas med Spanien-Honduras matchen. Mössa nr 2 har kommit en bra bit på väg!

Brasilien - Elfenbenskusten


Resulterade i flera varv på Citronen... men nu är det riktigt långa varv, och längre blir dom snart... är uppe i 348 maskor/varv, tar sin lilla stund att varva så att säga... Men det är kul, och lite, lite fortare går det med tiden!

Babyfilt färdig

Äntligen är filten till vagnen färdig! Den är virkad i blandade märken bomull, 20 stycken rutor, 2 av varje färg, sporadiskt utplacerade och ihopvirkade. Jag hittade ett nytt sett att göra detta på här.


Annis klar

Jag ska ärligt erkänna att jag inte varken sett på fotboll eller stickat särskilt mycket denna helgen. Det har varit bröllop för hela slanten.
Det lilla jag såg igår på Brasilien- Nya Zeeland var inte mycket att hurra för. Vi kom in sent i matchen och jag gick visst upp precis före slagsmålet i 88e minuten eller nåt...
Men ändå är Annis färdigstickad med en himla massa muscher. Väldigt rolig att sticka, förutom dessa muscher.
För min del får de rött kort hädanefter.
Så jag kommer säkert att sticka sjalen igen, men då med något annat, t ex pärlor...
Garnet är det turkosa 28/2 kashmirgarnet som jag köpt från Stäkets handarbete genom sjalgarnsklubben.
Kanske har det gått åt 40 g eller nåt, så jag har ett helt nystan kvar och två påbörjade. Vet ej vad det ska bli av det, men den som lever får se.

Kanske är det dags för något storvarmt av alpacka...Återkommer efter matcherna ikväll när jag har bestämt mig.

Bland övriga saker

Jag har faktiskt slutfört något så gulligt som två bebis-skallror. Just de här skallrar inte men de är "prototyper" till de jag ska virka med en liten bjällra i.
Jag virkar dem i regnbågengarn, virknål 2.5mm och fyller med kardad ull. Jag har iofs tänkt fylla några med syntetvadd också om någon tror att deras bebis inte tål ull. Hemska tanke.
/Medea