lördag 12 juni 2010

Mammalito kvalar in...


Min Citronsjals UFO blir mitt VM-projekt! Jag är ingen van stickerska, men kul är det! Så jag ska försöka göra klar min citron... förhoppningsvis så landar ufot och jag kanske kan kvala in till något mer... En bebiskofta blir det i så fall så den landar väl under kategorin småvarmt.

Ett litet problem uppstod idag
Idag har det utspelats en kamp mellan mig och stickorna.
Jag satt halva förmiddagen och kämpade med min VM-stickning som sakta, sakta gick framåt. Efter lunchen hade jag kommit 3 cm och då packade jag ner mitt arbete och begav mig till garnbutiken för jag behövde fråga om råd angående en konstig förkortning i mitt mönster.

Väl framme i butiken fick jag proffshjälp, som alltid, och jag kände att jag hade allt under kontroll igen. Men innan jag gick hemåt igen ville jag såklart visa hur mitt arbete började arta sig och hur fin min livs första resårstickning blev, men då fick jag en chock.
Vad jag tyckte var ett perfekt stycke stickning visade sig vara ett arbete som var både snett och vint och bak och fram. På något sätt har jag stickat bakvänt och därför vridit alla maskor och därför har min kofta blivit väldigt svårstickad.
Suck! Det var bara att försöka glömma allt jag tyckte att jag kunde om stickning och lära om från början. Jag behövde dock inte repa upp det jag redan gjort och det var ju skönt.

Nu har jag suttit framför USA-England matchen och tränat på allt nytt jag lärt mig och jag tror att jag börjar få kläm på det, men det går inte så fort.
Fast jag är inte nedslagen trots detta utan jag kommer kämpa vidare med min kofta och den kommer bli klar innan vm är slut!
Skam den som ger sig så heja mig (och Holland)^^

Mina projekt

Ok, fotbollsvänner, nu ligger landet så här hos generalen:

Jag har i helgen hängt med mina bästaste stickvänner och dom har nu övertalat mig om att det visst är ok att köra Vinellen som Vm-stickning, trots att jag börjat lite innan =) Under fredagkväll och lörda förmiddag kom jag en bit längre så nu har jag snart nått armhölan.


Väl hemma under Argentina-Nigeria gjorde jag likt Maria en avbytare med stickhjälpsprojekten Randiga Mössan. Har inte bestämt om jag ska ha pom-poms i två hörnen eller en stor på toppen.

HEJJA ENGLAND NU!!!!

Mellan dagens andra och tredje matcher

har jag fäst alla trådar (20 stycken!) som hängde lösa.
Så nu kan jag sticka vidare med gott samvete.
Jag är nu på modul 7 (av 60) och har stickat 1 modul/fotbollsdag.
Bättring krävs!!!!
Så det får bli stickat under friidrotten senare ikväll också!
Dags att värma upp inför matchen USA-England med ett glas vitt vin.

Go England!

Nu börjar VM på riktigt för mig, England ska snart möta USA och jag hoppas på en riktigt rolig match. Synd bara att den går på Fyran. Jag tycker att reklamen förstör hälften av upplevelsen. Nej sport ska ses på svt. Jag får väl sticka mig genom reklampauserna.

En avbytare...


Jag har nu börjat mitt andra projekt vid starten på matchen Nigera-Argentina. Det är kul att varva lite så man inte kör slut på samma "spelare"! Vilket lag jag ska heja på här har jag inte bestämt! Svårt! Älskar färger som ni säkert förstår. Ett riktigt lördagsgodissticke! Garn: Catania Color från Schachenmayr. Nu börjar andra halvlek...

Regelsnack

Hej vänner! Härlig aktivitet här på bloggen!!! Nu när FO-sarna börjar ramla in (redan!!) fick jag lite panik över hur vi ska hitta dom sen när det är lottningsdags! Jag ska åka två veckor till Tyskland med och kommer inte ha möjlighet att hänga med alltid. Därför önskar jag nu att ni taggar era färdiga projekt med -FO. Det blir alltså; UFO-FO, Storvarmt-FO ock så vidare!

E ni med??!!

Just nu är jag kluven. Jag ser gärna Argentina som en av finalisterna men kan inte låta bli att hejja på Lagerbäcks Nigeria oxå.... UUaaa

Förebilden och ett ufo


Den blå ponchon har blivit till under alla timmar jag suttit vid min fars sida. 2 jättestora nystan Crisp gick åt men räckte även till en läcker halsduk.
Det ena ufo:t är en lite större men i röd/svart crispgarn. Det andra ufo:t är också en poncho men i ett melerat mohairgarn. Dessutom virkar jag den ponchon och det med lite för stor nål för att få det luftigt. I det garnet har jag redan virkat en halsduk och en mössa.


Samtidigt som jag fotade gjorde Sydkorea mål - så jag fuskar inte jag tittar på fotboll också !

Första UFO:t avprickat!


Nu har jag äntligen stickat färdigt en tröja som påbörjades förra sommaren men som kom av sig . Tack vare VM-stickningen är den nu färdig och jag älskar den redan! Ingenue heter modellen och kommer från boken Custom knits. Garnet är Debbie Bliss Rialto aran som är helt underbart mjukt!

Storvarmt är påbörjat


Det storvarma sitter på stickorna och några centimetrar är gjorda. Det är tänkt att bli en kofta av Ruth Soerensen i jeansblåmelerad Kauni.

Garnet är lite strävt men det kanske blir bättre efter tvätt. Mysigt ändå.

Garnet är beställt hos Garnkorgen och mönstret är gratis att hämta hos Ruth (se länken till Garnkorgen.

Fick en lysande start!

Gårdagens två matcher beskådades med mitt röda koftsticke i nävarna. Jag kom riktigt långt! Färdade både bakstycke och ena framstycket. Har laddat hela förmiddagen med att städa tv-rummet för en njutbar fortsättning i kväll med 3 matcher. Avslutar förhoppningsvis kvällen ( om jag inte somnat innan) med lite friidrott från New York, Diamond Leauge. Man får väl fuska med sticket även under andra idrotter?

Liten start

Jag har håglöst börjat med sjalen.Och många tveksamheter finns. Kantmaskorna blir gigantiska eftersom jag stickar så löst. Så nu vet jag inte om jag ska fortsätta och se hur det blir eller leta efter ett annat mönster.

Annis har kommit in i matchen!


Efter två oavgjorda macher och 180 minuter av bisvärmande vovozelor är nu äntligen Annis med i matchen. Det är en rolig sjal och jag gillar formen på den och det bästa av allt är färgen på garnet. Jag njuter! Ha en kanon dag nu och lycka till i dagens matcher!

fredag 11 juni 2010

Missade starten

Tyvärr missade jag Syd-Afrikamatchen men jag kom hem precis när Frankrikematchen startade. Så är det när man har varit på resande fot.( Och utan Internet i 4 dagar!) Som tur var så låg mitt VM-sticke i soffan så det var bara att sätta igång direkt........(packa upp får jag göra imorgon). Imorgon sitter jag klistrad vid TVn. 3 matcher på samma dag är mums för en fotbollstokig/sticktokig.

Tror inte mitt lag spelat ännu

för det verkar som om jag fortfarande håller på med uppvärmning. Dock har jag de facto tittat på fotbolls VM - delar av matchen mellan Sydafrika och Mexico och helt utan sportsliga aspekter så hejar jag på Sydafrika. Iaf tills Danmark dyker upp i rutan.

Såg för första gången by accident programmet "Fotbollsfruar i Sydafrika" och slogs än en gång av hur stort behov av hjälp det är! Hur stort även det minsta lilla bidrag från oss kan bli där borta. Att det är viktigt att vi är med och försöker göra skillnad. För allas vår skull.

Däremot har jag inte åstadkommit en garnmaska öht idag. Men jag har lagat och och framförallt tvättat, vikit och tvättat igen. På något vis hamnade Mount Everest i min tvättstuga - framförallt är jag imponerad av tillväxthasigheten ... det brukar ta eoner att bygga berg ;-).

Däremot har jag tänkt mycket på mitt handarbete ... även utsett lämplig plats för fotografering. Och jag har sett ett brittiskt underverk födas ... och fotboll är ju lite brittsikt ... jag som inte följer Idol kollad in "dokumentären" om Susann Boyle. Jag är bara mållös. Vilken kvinna!
Heja heja! Mer handarbete imorgon hoppas jag!

Hupp hupp!

Jag snavar in lite såhär efter att startskottet har gått, har inte riktigt lyckats bestämma mig för vad jag ska sticka för något ännu. Det kommer troligtvis bli många fotbollstimmar i soffan eftersom sambon är snudd på sjukligt intresserad, så jag satsar på tre projekt. Först och främst ett UFO, en Gail behöver ett par blad till och en kant. Sedan blir det dubbelt upp i sockor, ett par Dribbling Drops till mig och ett par Twisted till sambon. Det kommer bli en utmaning bara att sticka storlek 45 istället för 38..

När det gäller fotbollstips har jag valt att satsa på en outsider, jag tror Mexico tar hem det hela i år!

Nu stickar jag!

Så har äntligen vm kommit igång och jag är så glad. Inte för att det nu kommer att sändas sport på tv:n 37 timmar om dygnet utan för att jag äntligen har fått börja med min vm-stickning!


Mitt projekt kommer verkligen att bli en utmaning för mig för detta är första gången jag ger mig på att sticka något "större". Jag ska sticka en kofta åt min dotter.
Jag är fortfarande lite av en nybörjare inom handarbeten, men eftersom jag är envis som synden så har jag gett mig sjutton på att bli klar med denna koftan innan vm är slut och på köpet bli bättre på att sticka.

Idag var alltså dag 1 och jag har lärt mig att sticka resår. En ypperligt bra början på en kofta^^ Det var hemskt petigt och svårt att sticka både bakåt och framåt och samtidigt hålla reda på vilket varv man var på och inte tappa maskor, men jag klarade uppgiften utan några större problem.
Det känns som om jag kommer att få några veckor med många utmaningar nu, men det känns bara roligt och stöter jag på problem så kanske någon här på bloggen kan hjälpa till lite och förklara?

Nej, nu hinner jag inte skriva mer idag för ska jag hinna med detta innan min lilltjej vuxit ur koftan så måste jag sticka på nu.
Lycka till alla mina lagkamrater och heja Holland^^

Uruguay - Frankrike

Killarna mina är på Frankrikes sida. För att öka spänningen är jag på Uruguays. Mitt UFO rätstickade sjalen växer fram. Kul det här! :-))

UFO´S

Jag bestämde mig till slut att vara med i VM stickningen. Jag tänkte delta med UFO´s:
Kofta som snart sista ärmen är klar, linne som varit är färdigstickat men inte hopsytt samt en Dödskalleväska som det går trögt med.

Dribbla nystan

Nu rullar jag in ett nystan också, i denna fotbollsstickning. Får se om det blir något hat-trick, eller om jag bara kommer dribbla omkring.
Ska titta över vad jag ska göra, ikväll.

Spela fotboll är inte min starkaste sida. När jag gick i skolan tyckte jag att spela fotboll på gympan var bland de tråkigaste som fanns.
Tur då att det finns en stickning att sysselsätta sig med under tiden.

Låt nystanen rulla, i mål!

Före avspark


Såg mitt UFO ut så här. Omväxlande att både karda, spinna och sticka!

lite efter

Det har varit lite mycket på sistone. Det har inte blivit många maskor stickade och jag missade avsparken idag... Jag tänker börja sticka en Annis, men att ställa fotbollsVM-krav på min stickning känns just nu lite fel, så jag blir en av dem som värmer upp vid sidlinjen. Joggar lite ibland, några upphopp med höga knän, sneglar längtande mot spelarna ute på planen...
Kanske kastar jag mig plötsligt in i spelet för att avgöra strax innan full tid som en annan Chippen, men inget är säkert. Det beror på hur matchen artar sig och hur formen känns.
Strumporna är uppdragna, nationalsången sjungen och matchtröjan är på, jag är med i laguppställningen... men frågan är om jag blir matchhjälte eller bänkvärmare.

Annis i röd silke tweed är min ambition att klara av i alla fall, även om det eventuellt blir på övertid.

Nu är jag igång

Nu har det spelats en halvlek. Själv har jag stickat en ny provlapp med nya färger som kom med posten igår. Strax är det dags att lägga upp ca 350 maskor och äntligen få komma igång ordentligt. Jag har bytt ut några färger och ändrat några maskor i mönstret.Deltar i kategorin: ÖvrigtNu är skolavslutningen avklarad och jag är redo att ta tag i nya viktiga saker som stickning.
Jag har haft väldigt svårt att bestämma mig för vad min VM-stickning ska gå ut på. Det har länge lutat åt att göra klart, men jag är ju också så sugen på att starta nytt...

...så ikväll startar jag med lite bokstavsstickning. Ett projekt som jag börjat skissa och provsticka till, men inte startat än.

Jag ska sticka namnet: Caesar

En Annis blir de........

Mitt första projekt i fotbollsstickngen blir en Annis , tänkte sticka den i ett lingarn som legat till sej lite.
Hoppas också att jag kommer göra klart min softsilkkofta under Vm , ser fram emot att ha den klar.
Har precis lämnat in mitt VM-tips och jag har Spanien högst upp på pallen.

Nu blir de lite studentfest sen är de dags för FOTBOLL =)
HA de gott alla och NJUT.
Eva.

UFO-VM börjar strax!

Jag tänker ju ägna VM-stickningen åt att lugna mitt dåliga sticksamvete, dvs jag tänker ta tag i ett helt gäng med UFO:n som ligger och retar mig. Det jag hoppas kunna slutföra är:Ett par sockor, Fox Faces Socks av Nancy Bush, som är till 75% klara. Ena sockan är helt färdig, medan den andra har skaft och häl men ingen fot. De sockorna ingår egentligen i Stickameras Sockklubb, men de har aldrig blivit klara.Mitt andra projekt är ett par vantar som heter "bolstermönstrade vantar" och finns med i Anita Gunnars bok "Vantar, mössor, sockor och sjalar". Första vanten är färdig sedan länge, men den andra har aldrig påbörjats. Det vore trevligt att ha en till eftersom jag har två händer.

Det tredje projektet jag har tänkt ta tag i en sjal som jag kallar för Mollys sjal. Det är en enkel rätstickad randig sjal i entrådigt ullgarn som en gång var min stickning i en Harry Potter KAL anordnad av Stickamera. Sjalen i sig är klar, men det saknas en bit på avslutningsvolangen som utgörs av små löv. Så ett gäng löv till behöver stickas! Kanten är mer än halvfärdig. Lövkanten kommer från boken "Sticka Mera" av Paula Hammerskog och Ewa Wincent.Jag vill även fortsätta sticka på min Buttercup-topp, det vore kul att kunna använda den nu när vädret är varmt... Monza (katten) tyckte det var onödigt att bara fota en halvklar tröja när hon är så mycket sötare, så hon hoppade upp och ville vara med... :)

Så, det här låter ju våldsamt ambitiöst tycker jag! Vi får se hur långt jag kommer i verkligheten! ;)

Inser att jag inte anmält...

...mitt bidrag inför starten idag. Är på semester i Turkiet, men har ändå laddat med en lämplig stickning som funkar både vid poolen och framför storbildsTV:n i baren. Nämligen den lilla korta koftan i lingarn från Yll och Tyll som jag köpte materialet till på SIV på Grötö i mars. Blir ett perfekt lagom roligt projekt och stickningen verkar lagom komplicerad för en forbollsmatch. Bilder kommer senare. Så länge får ni en på poolen istället.


Hälsar Signe laddad för VM!

PS Jag tror kategorin "småvarmt" blir bäst även om den inte är klockren...

Nu har jag bestämt mej

Jag skall sticka färdigt ett par UFO:S :
Sockar, en Kevät sjal, en babytröja o ett par vantar.

Låt bästa lag vinna!


Har funderat lite på det där med VM och att inte Sverige är med. Tyckte först det var trist och tänkte att det blir inget att följa. Men jag har tänkt om! Drog mig till minnes förra gången det var VM, det var verkligen "stickspirerande". Jag fick verkligen mycket gjort framför TV:n. Hoppas även på det denna gången!

Mina planer är att få klart en röd kortärmad kofta, som ni ser på bilden. Hamnar under kategorin storvarmt.
Av de två färglada nystanen (Catania Color) hade jag tänkt göra en scarf, kvalar in under sjalar.
Till slut ska jag fixa ett UFO. En rostorange sjal ska få en virkad kant i Cotton Viscose.
Jag tar sats och bänkar mig 16:00 i eftermiddag. Sydafrika- Mexico.
Vilket lag håller jag på? Det får bli våra grannar Danmark!
Nu kör vi!!!!!

torsdag 10 juni 2010

Förvirrad uppvärmning

Nu är min blog startad! VeckopengsKronan.blogspot.com - så långt allt gott. Det där med layouten låter jag gå till framtiden. Nu ska jag lista ut hur jag kan pendla mellan denna och min blogg ... hur jag ska få upp knappen till denna på min blogg och så ska jag försöka fota mina ufo:n.

Kort om mitt projekt: kolla in ssenyange.org - ett svenskt par som med otrolig kraft & energi och personligt engagemang hjälpt en Ugandisk skola där många föräldralösa barn får en framtid!

Min tanke med VeckopengsKronan är att barn i vårt förhållandevis rika land kan avstå just 1 krona från sin veckopeng för att barnen på Ssenyange Education Center kan få lite guldkant i tillvaron.
Och eftersom det är VM i fotbollsstickning valde jag Stickhjälpen - kanske det finns några som i framtiden vill sticka och skicka alster till Ssenyange !!!
Nu är iaf första maskan lagd!
Ha det gott!
Stickarn - som precis skapat sin första blogg och är lagom förvirrad men glad!

Let the games begin!!

Woohoooo, idag börjar det! Jag önskar er all sticklycka och lcyka till det lag ni hejjar på!!

Själv inleder jag VM med ett undantag och stickar på min Vinelle med mina vänner (som oxå stickar Vinelle ;-) men imorgon kväll byter jag till ett VM-projekt!

Må bäste lag vinna!

/janette

Så här får det bli

Jag deltar i två kategorier, UFO och sjalar.

Mitt UFO är en Buttercup som legat till sig sen förra sommaren.Sjalen ska stickas i Lima som jag fyndade på Borås Biståndscenter igår. Färgen är mystiskt mycket ljus beigerosa, som jag har planer på att eventuellt, när sjalen är färdigstickad. Det kommer att bli en spetssjal men jag har inte bestämt vilken än.

Nu börjar det snart

och jag har bestämt mig för att delta i kategorin UFO. Har massor av saker som ligger och dräller. Bland annat en filt som som består av mormorsrutor. Mitt mål under VM är att virka en ruta för varje mål som görs i VM. Så om anfallsfotbollen vinner kommer jag kanske att ha min filt klar om en månad. Eftersom Sverige inte är med säger jag Hup Holland Hup.

Velsticka

Varför ska det alltid vara så svårt att välja? Jag har ju haft oceaner av tid på mig att välja min VM-stickning och jag trodde nog att min Peace of mind-sjal skulle vara det slutgiltiga valet. Men så idag hittade jag Cold mountain och Anthemion. Hrm. Vill göra ett jätteprojekt och alla dessa tre är stora härliga saker. Men nu är det hög tid att välja. Någon som vill hjälpa mig?

Sedan ska jag också göra klart en vuxenkofta, men det är ett UFO.

Mina VM-mål

Mina VM-stickningar ska bli två UFO´n - citronsjal och en rätstickad sjal, och kategori sjalar med Spring Things Shawl i garnet jag fått av min byteskompis Sanna från Mixa & Matcha 4. Får se om jag klarar det.

Jag är med!

Kommer att befinna mig i Ryssland o Estland under ca. 1 mån, men jag hoppas man visar lite Fotbolls-VM där också. Vet inte hur det blir med tillgången till bloggning, så härmed meddelas att jag tänker sticka Echo Flower sjal i BC Jaipur Silk Fino och sockorna Little Minx  av Karen Scott i Lorna Laces Sock. Färgerna blir årets färg turkos.

Invigningskonsert

Kanske man kan få börja & nysta garn under konserten eller räknas det som doping då? =)

En Haruni blir det


Efter att jag velat lite fram och tillbaks blir det här mitt huvudsakliga vm-projekt. En Haruni med slätstickad mitt i underbart tokgrönt angorette. Ett par strumpor blir det säkert också om jag känner mig själv rätt. Men jag börjar med sjalen.
Visst är det lite spännande nu va?! Imorgon smäller det!

Då har jag bestämt mig!

Mina VM-stickningar ska bli följande:
  • Sjalar: Annis shawl i Malabrigo lace, vit Damson
  • Småvarmt: Baudelaire strumpor
  • UFO: Sticka klart Pippitröjan
Jag tror att det är vad jag hinner med. Jag åker på semester den 1:e så jag vet inte hur mycket som blir gjort efter det. Men det var ju tillåtet att lägga till nya projekt under tidens gång så det kanske tillkommer lite. Dessutom kommer jag heja på Tyskland i detta VM.

Nu är jag laddad!!

Nuuuu äntligen har jag bestämt mig.. Mina projekt!

..och givetvis, Kategori: Stickhjälpen! Och där tänkte jag försöka hinna göra så många mormorsrutor som möjligt.
..Kategori: UFO:n! Och här försöka färdigställa en Citronsjal och en mössa. Tänkte den ska bli en lång variant!


..Kategori Övrigt: och där blir det disktrasor (diskdukar) i fulla muggar. Ja så många jag hinner med.
Ja ungefär nåt sånt här, och det kan ju hinna ändras under tidens gång med. Men ska kämpa på iaf.
Lite märkligt med Blogger tycker jag. Jag ville ha bilderna till diskdukarna först, därför jag lade in dom först. Men alltid det jag lagt in först hamnar längst ner i blogginlägget. Hände även förut när jag varit med i andra såna här grejer. Klart spelar väl ingen direkt roll, men undrar bara varför jag har problem med det. Eller är det normalt detta?Snart börjar det...

Fotbollsstickning! Ska bli jättekul och jag är full av förväntan. Värmde upp lite igår med att sortera och fixa lite bland olika projekt och garner. Nu har jag en korg full med härliga nystan! Svart lingarn och stora stickor inspirerade mest så nu ska det bli en topp stickad från ärm till ärm.

onsdag 9 juni 2010

Sent påtänkt

Med en dag kvar till att VM drar igång har jag (efter lite inspiration från Garntrollet) anmält mig till VM-stickningen! Det ska bli jättekul!

Jag har tänkt ägna mig åt att sticka klart UFO:n i massor. Jag har en vante som saknar maka, ett till 75% klart sockpar, en sjal med en halv kant kvar att sticka samt en halv Buttercup-topp som jag gärna vill kunna använda i sommar. Så varför inte kombinera VM med UFO-stickning? :) Bilder på dessa projekt kommer, jag har dock bara för tillfället 10 minuters batteritid kvar på min dator och är separerad från laddaren, så jag får lov att återkomma. :)

Jag är i alla fall glad att får vara med och längtar efter att dra igång!

bara lite tid kvar

Nu är det bara en dag kvar lite drygt. Jag längtar verkligen till fotbollen drar igång. Dock blir det inga matcher för mig på fredag då vi har studentfirande men sen.... Det är väl kul att man kan kombinera saker man gillar :)
Jag har iallafall hittat fram ett mönster på en kofta i lin och ett på en sjal som heter Birds Eye. Någon som gjort den? Är den hyfsat lätt för en hyfsad nybörjare?

KramKram My

tisdag 8 juni 2010

MIN beslutsångesten är över - tror jag =)

Jag är peppad!!
Lutar åt att de blir dessa i Manos Silk Blend: http://www.ravelry.com/patterns/library/mama-janes och antingen en stor Ishbel i Malabrigo Lace, Purple Magic eller en grön nyans. Kanske denna, Leaves Shawl - har inte funderat klart på i vilket garn i s f så de blir nog Ishbel som sjal.
Sen blir det åtminstone en socka till Stickhjälpen - har som regel att sticka en barnsocka mellan varje projekt & lägga i kartongen som ska dit - får bli att skicka iväg den efter Fotbolls-VM, regeln kan jag ju fortsätta med ändå men sockarna MÅSTE ju iväg nån gång!

Semester blir de i takt med ledigt för midsommar så nu blir de sticka & jobba - i den ordningen =) =)

(Återkommer med lite bilder sen)

Beslutsångest

Nu måste jag bestämma mig. Något somrigt, något lättstickat och något vackert samt något jag behöver. Jag återkommer inom två dagar.

Hasta la victoria siempre, eller åtminstone Fotbolls-VM 2010...

Är inte ett dugg avundsjuk på alla er som har ledigt redan från helgen. Nehej då, inte alls!

Själv fortsätter jag att slita för rikets bästa ett par veckor till och har därför kapat ambitionerna lite. Slutspurt på jobbet inför semestern är inte hälsosamt att kombinera med högtflygande stickambitioner...
Nåväl, en Haruni ska det väl ändå kunna bli. En i mjukaste, rosa silke/alpaca från Chili Gredelin.
Och så vore det väldigt skönt att bli av med en för länge sedan påbörjad linkofta som tar plats långt in i garnskåpet. Den har legat orörd efter att jag frångått originaltanken alltför mycket och idéerna sinade när jag kom till framstyckena. Lin är skönt på sommaren och kanske kan några schyssta frisparkar vara det som får inspirationen att flöda på nytt..?  

Stickhjälpa vill jag också, men nöjer mig med att sy i knappar på en tunika som var för liten för dottern när den väl var ihopsydd. Kanske inte duger för en lott, men någon kan i alla fall ha nytta av den!

Analyser och spekulationer har det varit nära nog outhärdligt gott om i media på sistone. Gårdagens Sportnytt fick mig att förstå att Spanien kan vara något att heja på om man vill se ett schysst resultat, så jag klämmer i med ett: VIVA ESPANA!

Oooops

Oj vad tiden flyger. Jag har kommit så långt att jag bestämt garn (vitt bomulls garn från Mirasol) och att det ska bli ngn form av linne/klänning men sen...

Antagligen blir det till att freebasea lite ;)

BARA TVÅ DAR KVAR!

Och det är så roligt att se vilket aktivitet det är här på bloggen redan!!

Jag vill hälsa nya medlemmar välkomna och passa på att göra ett par förtydliganden kring våra goa slappa regler ;-)

1. Man kan anmäla sig till nya kategorier under hela vm, inget är skrivet i sten! Ändra dig flera ggr, no probs! Du får ju ändå bara vinstchans på färdiga projekt. (därmed inte sagt att ni inte ska blogga era planer!! ja, ni fattar va?)

2. Samma gäller prisen. Fram till utlottning kan du anmäla dig som prisgivare! Finns ju ingen anledning att ha ett stopp på det nu! =)

Mina egna kategorier är fortfarande inte klara, men jag börjar med stickhjälpen och ett UFO, så kommer ni säkert med något inspirerande som jag måste göra en avstickare med, och sen har jag min lyxsjal och mina sockar =) Det finns att sticka mao =)

/Janette

VM-projekt.

Nu börjar det verkligen att dra ihop sig, och om jag ska vara ärlig så har det här faktiskt ramlat ur huvudet på mig lite! Haft mycket med jobb och flytt och livet.
Men nu! :)

Jag kommer inte börja något nytt projekt, då jag har sånt som måste bli färdigt, men jag påbörjade en Revontuli (Ravelrylänk) igår (min andra, älskar mönstret!) och den får nog bli min VM-stickning. :)

måndag 7 juni 2010

Mina planerade projekt

Jag har faktiskt inte ett enda stickat UFO! Så UFO-avdelningen blir ingenting för mig. Just nu håller jag på att avsluta ett mindre projekt så att jag ska kunna börja med nya projekt när VM börjar.

Eftersom jag har 13 mil enkel väg till jobbet planerar jag att som "pendlingsstickning" göra en revontuli i det här underbart gröna garnet!

Parallellt med det börjar jag nog med en glesstickad tröja enligt ett mönster som enbart finns i mitt huvud (och lite nedklottrat på ett papper). Eftersom jag aldrig har improviserat ett stickprojekt förut blir det väldigt, väldigt spännande. Vi får se om jag lyckas göra klart det eller inte... Men med lite hejarop från er andra ska det nog ordna sig! :-) Det här garnet ska jag använda till tröjan i alla fall.

Sen får vi väl se hur långt jag hinner med detta... Det finns fler idéer på lager. :-)

Jag vill också vara med...

Jag har två UFO:n som jag stickar på parallellt, det vore kul om jag kunde få åtminstone ett färdigt under VM.
Det är min Revontuli-sjal

Medea funderar

Om jag hinner få mitt fillefina lingarn innan fredag och lyckas hitta någon som kan skriva ut beskrivningen till mig ska jag sticka min Ingenue. OM jag mot förmodan hinner något mer får det bli slutförande av andra projekt.
Vad kallar vi den? Storvarmt? men jag vill ha en sommarsval tröja... Nåja, jag anmäler mig i Storvarmt.

På söndag blir det förresten Stickcafé på Centralen i Göteborg mellan ca kl. 17.45 och 19.00.
Alla är välkomna!!
Vad jag vet nu blir det än så länge tre till, utöver mig.
I min blogg kan du läsa om tidigare tillfällen.

Sjalar, sockor och UFO

Nu har även jag bestämt mig för vad jag ska sticka under VM. Det blir junisockorna i Stickameras sockklubb, Dribbling drops.


Sen blir det en sjal som en arbetskamrat beställt, Traveling Woman.

Dessutom kan det hända att jag tar tag i något UFO, men jag har inte bestämt vilket än.

Jag anmäler mig alltså i kategorierna Småvarmt, Sjalar och UFO.