lördag 5 juni 2010

Jag har bestämt mig!

En mermaid sjal och en halvt färdigstickad spetströja ska bli mina fotbollstickningar. Så jag anmäler mig i klasserna sjalar och UFO. Kanske det blir sockor också, men det tror jag inte att jag hinner med. Nu har jag nystat garnet, plockat fram rätt stickor och packat ner allting i resväskan. Jag tillbringar Juni, Juli och lite av augusti på Tjärnö marinbiologiska laboratorium, så jag får hoppas att garnet räcker och att allting annat stämmer. Lite fotboll ska jag väl hinna att se iallafall!

Ninnis funderingar...

Nu har jag också börjar klura på vad som ska göras under fotbolls-VM...

Vi börjar med ett UFO, lämpligt för spännande matcher, nämligen ett par virkade och sedan tovade tofflor i Eskimo till min bästa vän som alltid fryser om fötterna... Mormorsrutor - kan det bli enklare? :)


Har ytterligare ett UFO, en sjal i Floral Trellis Stitch som virkas i 3 olika färger av Gedifra Leola. Grundmönstret går ganska fort att lära sig, så det här kan jag jobba på nästan vilka matcher som helst.

Sedan har jag två nystan DROPS Alpaca och ett nystan DROPS Vivaldi som jag tänkte göra något av, men vad? Rött är färgen, och jag räknar mig än så länge som nybörjare på stickning. Någon som har något förslag?

Vet ännu ej vilket/vilka lag jag ska heja på, ska kolla in grupperna och bestämma en favorit i varje tror jag!

Och NU ska jag virka en sommarhatt!

Härifrån Bästkusten har jag valt

Att göra färdigt en "fisken" tröja.
Jag spinner och stickar en havströja av otvättad finull med lite tillägg av familjens hårklipp, jakull och lite kamel.
"fisken" betyder att den ger fiskelycka!

lilian

Anmälningsbidrag från Anna-Maria

Då så... Det drag ihop sig...

Min anmälningar ser ut som följer:
En virkad väska från garnstudio


och EvaL8s tovade vantar

och så har jag ett UFO-projekt med många små virkade delar som kanske ska bli klart också...

Sedan får jag se hur långt jag hinner, med tanke på ögonoperation 6 juli...

Eftersom jag inte kan heja på Sverige så får det bli våra rödvita grannar!
och då får man ju en anledning att att dricka en god dansk pilsner och "hygge sej" med en stickning. :)

fredag 4 juni 2010

Vilket lag......

ska jag heja på??????
Det får bli två! Bafana Bafana (Sydafrika) för att det låter så skoj och på mer allvar Danmark.
Vi er röde, vi er hvide......

Besluten är fattade!

Nu är en beställning skickad till Garnkorgen så nu finns ingen återvändo!! Något STORVARMT i Kauni Effekt är beställningen tänkt till.

Och sedan kan jag helt enkelt inte avstå från UFO-kategorin med tanke på vad jag har här hemma! Jag anmäler Rallarvanten, den andra, påbörjade, i första hand. Och den andra sockan, där den första är stickad i rött och två gula färger. (gamla bilder finns på min blogg).

Nu är det inte många dagar kvar!

Och jag tänker hålla alla tummar på Italien, men garderar med Danmark!

Teardrop för mig

Här ska det stickas Teardrop och benvärmar-UFO under tiden för Fotbolls-VM. Inte för att det varken är ullsjals- eller benvärmarväder just nu, men för att det är roligt med sjalstickning och UFO´t bara måste bli färdigt innan det eventuellt kan påbörjas en tredje VM-stickning. Ska jag vara ärlig så kommer det att bli knappt, om någon alls, fotbollstittning under tiden...

En sjal blir det nog men frågan är vilken

Tänk att det snart är dags för avspark, de sista veckorna har gått rasande fort tycker jag.

Jag är en riktig forbollsnörd och jag ser fram emot många spännande matcher med oväntad utgång. Jag hoppas på Italien, England och någon rolig afrikansk uppstickare. Det allra bästa är att mitt sommarlov börjar samtidigt som vm börjar så jag kommer att ha massor med tv-tid.

Därför tror jag att jag vågar ge mig på en spetsjal som fotbollsstickning. Jag har inte bestämt mig än för vilken sjal men garnet blir nog naturfärgad babyalpacka från Sannsticks. Jag återkommer när jag bestämt mig för ett mönster.

Nu är jag redo för VM

Nu har jag bestämt mig vad jag ska göra under fotbolls-VM. Jag ska sticka en glad och färgsprakande sommarkofta till min dotter som är 14 månader.

Det kommer att bli den här koftan fast med vissa modifikationer. Jag kommer inte att göra tofsarna och istället för luvan kommer jag göra en vanlig krage. Det ska ju bli ett plagg att ha på sig under svala sommarkvällar och luvtröjor känns inte så somriga tycker jag.


Så nu har jag alltså hittat mitt projekt, men än har jag inte valt vilket lag jag ska heja på. Jag tror att det lutar åt Holland dock. Dels för att en god vän till mig bor i Holland och dels för att jag tycker att det verkar vara ett bra och trevligt lag^^

Nu ska jag återgå till mina kökssysslor som idag är storbak av amerikanska chokladkakor. Kika in på min blogg senare ikväll för där tänker jag dela med mig av receptet^^

Där gick den planeringen åt skogen!

Jag har precis fått reda på att Fotbolls VM håller på från 11/6-11/7 (så fotbollsintresserad är jag). Aj då! Jag åker på semester den 1/7. Där försvann lite tid, om jag inte hinner sticka i bilen längs kustvägarna i Californien. Jag får försöka anpassa det till den tiden jag har helt enkelt. Jag har ännu inte beslutat riktigt vad det ska bli. Det lutar åt en bröllopssjal a la Caloweena, ett par spetsstrumpor (återkommer med vilka) och att slutföra min pippitröja. Det borde jag ju hinna.

Lycka till nu allihopa!

Hej här är jag

Jag planerar att sticka en kofta, Mary Tudor. Garnet är beställt och borde komma innan första avspark. Eftersom Sverige inte är med så vet jag i nuläget inte vilket land jag ska hålla på. Kanske Danmark eller Tyskland.

Liten presentation

Hejsan

Jag vill oxå vara med och sticka lite :) Jag heter My och finns i Skåne, Landskrona. Är inte så himla duktig på stickning men lär mig hela tiden. Jag är däremot duktig på att tycka om fotboll! Favoritlaget är Italien. Ja, jag vet men jag är i Italien så ofta så det finns liksom inget val...2006 såg jag finalen utanför Napoli snacka om fest. Så lite hoppas jag att Frankrike vinner i år för finalen ser jag där. Bronsmatchen i Tyskland...

Men stickning var det nu. Jag ska få klart min kofta i första hand är det tänkt. Så jag kvalar väl in i UFO kategorin.
Sen har jag ingen aning. Vill gärna sticka en tunn smal sjal som jag kan knyta runt halsen. Men har ingen konkret idé :)

Ska bli kul att få kämpa på med er alla!

Kram
My

"Av alla oviktiga ting i världen är fotboll den viktigaste" -Johannes Paulus II

torsdag 3 juni 2010

VM planering

Jag har funderat lite fram och tillbaka vad jag ska satsa på inför VM... Har planer på att sticka en Saroyan, kanske jag tar itu med den nu. Har också funderat på en kofta från Drops, har naturvitt Alpaca garn hemma som jag har menat använda... Eventuellt skulle jag göra om den till en kofta... Men att hinna dessa två på en månad tror jag inte har möjlighet till. Kanske det blir sjalen + ett par sockor eller så tröjan...

VM med spets

Min VM-stickning är den här spetssjalen.

Har bara provstickat. Kanske borde lära mig mönstret innan fotbollen börjar så att jag kan låta bli att titta ner på stickningen.

onsdag 2 juni 2010

Nu har jag bestämt mig

Jag ska sticka så många moduler som möjligt på den här pläden! Hittills är jag på nummer 5 och minst 60 tror jag det ska vara totalt. (Varje modul består av 3 eller 4 dominorutor.) Det är ju lite svårt att ta med sig ett sånt är arbete till stickcafé eftersom det blir lite otympligt ochs såsmåningom ganska tungt. Passar således perfekt som fotbollsstickning. Jag tror att det platsar som STORVARMT.

VM i iPhonen

(Det här inlägget riktar sig till alla stolta iPhone-ägare)

Jag har börjat kolla runt efter användbara och roliga vm-appar. Jag har laddat hem World Cup 2010 SA av Conduit International, och det ser ut att vara en bra basic app för att hålla reda på alla resultat osv..
Sen är jag lite sugen på aWorld Cup 2010 (Official Anthems) med texter till alla nationalsångerna. Skulle vara kul att avsluta varje match med allsång, eller hur? ;-)
Har ni hittat någon bra att tipsa om?

/janette

måndag 31 maj 2010

Här är jag!

Med en sporttokig sambo som garanterat kommer att följa fotbolls-VM in i minsta detalj så tilltalade den här bloggen mig direkt. Den riktigt skrek åt mig att delta och nu är jag här^^

Jag är inget direkt fan av fotboll själv, men jag älskar att handarbeta och pyssla och det är därför jag föll för den här underbara VM-stickningsidén. Nu kan jag med gott samvete sitta och handarbeta i timme efter timme medans min sambo tittar på fotbolls VM och vi kommer båda att vara nöjda och glada.
Att låta TV:n stå på dygnet runt och lysa med den gröna fotbollsplanfärgen kommer inte längre att plåga mig utan istället kommer jag hela tiden bli påmind om att jag faktiskt deltar i mitt eget VM och lugnet som handarbetet skapar kommer att vinna över min irritation över att TV:n visar för mycket sport.
Helt perfekt!

Nu ska jag bara hitta ett riktigt roligt VM-stickprojekt att ägna mig åt och sen är jag redo för avspark^^

Lycka till alla mina lagkamrater!
/Cecilia

Min VM-stickning

Nu har jag bestämt mig för vad jag ska sticka under fotbolls-VM. Det blir en Tibetan Clouds Beaded Stole, förlåt att jag härmas. Jag blev totalt förälskad i den och kan bara inte låta bli.


Garnet jag kommer att använda mig av, är Angel Touch. Ett helt underbart mjuk garn i 100% babyalpacka från Peru. Det är ekologiskt, naturligt färgat och fair traid.
Passar utmärkt till sjalen.


Nu är det bara att vänta på att VM börjar.

Nu är VM-målen satta!


Ser väldigt mycket fram emot fotbolls-VM och längtar till att få att sätta stickorna i mina VM-projekt! Mitt mål är att förverkliga lite gamla planer som ännu inte blivit påbörjade, och så klart även avsluta några UFO:s.

Mitt första mål är en ny Andrea's shawl (Ravelrylänk) i Drops Delight och Alpaca. Möjligtvis ett något invecklat mönster till en början för att kombinera med fotbollstittande, men jag anar att det finns lite matcher i gruppspelet som man kan slötitta lite på när jag gör själva spetsen.

Mönstret till den här koftjackan kräver nog inte lika mycket koncentration och kommer att göra sig bra till lite intressantare matcher.

Och till de riktigt intressanta matcherna får det bli lite UFO:s i form av babytossor där mönstret sitter i huvudet men där jag hittills bara lyckats att få ihop en av de två...

Nu är det nedräkning!!!

söndag 30 maj 2010

Välkommen alla nya medlemmar!!

Vi är nu c:a 37 fotbolls-stickare som när det lider ska dela på hela 19 priser! Och innan dess har vi hela tre härliga fotbollsveckor att sticka ner oss i!! Wooohooo, e ni taggade? Jag har inte hunnit spinna så mycket garn som planerat, men men, det är ju tid kvar ;-)

/Janette