lördag 10 juli 2010

I mål!


Så blev jag färdig med dotterns sockor också. Och det innan semifinalen ens börjat. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med mig själv. 3 färdiga projekt på mindre än en månad. Det är bra med lite press. Stort tack till Janette som ordnat detta trevliga arrangemang.
Sockorna är StickaMeras junimönster Dribbling Drops stickade i Fame Trend. Jag lät mönstret fortsätta ner på hällappen och det blev riktigt snyggt. Tån är en rund variant enligt mönstret. Jag fick själv modella eftersom dottern vägrade ullstrumpor i 30-gradig värme.

3-0 till migNu är också mitt tredje VM-projekt klart!!!! Jag har stickat den 15 modulen, vilket var mitt mål.

UFO färdigt

Den gråa dubbelstickade tröjan är äntligen knappförsedd och överlämnad till sin nya ägare, min mamma.


VM-finalen närmar sig däremot alldeles för snabbt och min Peace of mind-sjal är lite sur för att jag inte konstant stickar på den så att den kan bli klar. Igår var jag dessutom på garninköpsresa och när jag kom hem började jag genast på en idé jag fick i bilen, och den gröna sjalen blev ännu surare. En babyfilt blev det av snilleblixten och förhoppningsvis är den klar till imorgon.

Jag måste erkänna...

...att fotboll inte riktigt är min grej. Sanningen att säga blev jag utslagen redan i gruppspelet.
I stället för två färdiga saker har jag nu tre UFO:n.


Jag fick för mig att jag ville ha en röd sommarkofta men eftersom det röda linet, som modellen är stickad i, inte föll mig i smaken så köpte jag rött bomullsgarn, Flox, också från Marks & Kattens. Färgen är underbar men garnet är hopplöst att sticka i, det bara trådar sig. Jag har stickat bakstycket och ett framstycke färdigt. Ärmarna tänker jag göra trekvarts i stället för långa som mönstret visar. Och jag kommer att visa den färdig i min blogg sen. Lycka till och grattis till alla er som lyckades få era allster färdiga.

1 par Legwarmies är färdiga =)

Jag åkte från mitt andra nystan till min Ishbel & nu är garnet slut - så min "VM-stickning-Ishbel" blev ett UFO :O ! ! !


Fick i a f med mig lite annat gott i stickpåsen & de har bl a resulterat i dessa, som är en "bilstickning-genom-Europa":

Legwarmies i Debbie Bliss Baby Cashmerino, färg: äppelgrön & lila. Stickor 3,0
Storlek: 3 mån - 3 år


Mönster från "Never not knitting" http://nevernotknitting.blogspot.com/2008/01/legwarmies.html

I mål, strax innan bronsmatchen

Nu är sjalen klar. Jag stickade klart den igår kväll, när jag satt ute och lyssnade på grannens TV.
Jag behövde/kunde då inte titta, utan jag kunde bara lyssna på nåt program med Caroline af Ugglas. Det var bra för då kunde jag sticka...
Ca 1 hg tvåtrådigt ullgarn i mönstret Pimpelliese som finns här.
Jag tror inte att jag ska påbörja ett nytt VM-projekt utan nöjer mig med att fått klart två sjalar och en tunika. Detta pga att jag inte är fotbollstokig, men ändå suttit med vid TVn.

Färdig sjal!

Rätstickning = perfekt till fotbollsstickning.

Nu laddar jag inför finalen med Hollandsinspirerade strumpor, hoppas de blir klara! Läs mer om sjalen på min blogg Stick å brinn!

UFO-FO

(Delvis x-postat på bloggen.)

Yes! Ett riktigt UFO som blivit ett FO och dessutom ett VM-FO! Den här koftan stickade jag delarna till för två år sen på min stickmaskin. Började montera, men det var ju otroligt segt eftersom maskorna är så små. Så den har legat i en tråkig plastpåse i det innersta hörnet i garnskåpet och varit glömd.

Men nu, till VM, har jag alltså dragit fram den, sytt ihop den och virkat en kant runt om (fasta maskor, stolpar, och fasta maskor igen- med lite hur som helst-avstånd för att bli lagom tight- jag gjorde om det fyra gånger). Jag är inte jättenöjd med monteringen, även den har jag gjort om flera gånger. Till slut insåg jag att det kommer helt enkelt inte att bli jämnt och jag kommer inte att ha den här koftan på mig om jag blir bjuden på Nobelmiddagen eller liknande. Det är lättare att kamouflera skönhetsfel med ullgarn... Men jag är ändå nöjd med den! Mitt första egna plagg från stickmaskinen! Woohoo!

Garnet är Jasmine från Kinna textil, ett enkelt bomullsgarn som funkade perfekt i stickmaskinen. Blir en bra sommarkofta. Mönstret är från boken ”The knitters handy book of sweater patterns” (tror jag den heter, tar det ur minnet nu). Man gör en provlapp, räknar ut stickfastheten och stickar utifrån en tabell, varje mönster finns för varje stickfasthet. Jag trodde inte den skulle passa när jag såg delarna, men det gör den ju- perfekt. (Jag tog bort några maskor mitt fram för att jag ville ha en mer öppen kofta.) Tyvärr rullar kanterna inåt, får se om det hjälper att pressa dem med strykjärn när jag kommer hem till civilisationen.

Slutstickat

Jorå, nu är slutspelsvantarna klara och jag avslutar härmed min vm-stickning. Det har varit jätteroligt att se vad alla andra stickar och härligt peppande att bli klar med sitt eget. VM i sig självt har inte varit så upphetsande för min del, när favoritlagen åkte ut så tidigt infann sig aldrig den riktiga VM-stämningen. I finalen hoppas jag på Holland, Spanien har ju spelat skittråkigt om man ska vara ärlig. Ikväll tror jag på Tyskland, de borde ju egentligen ha spelat final om fotboll hade varit en rättvis sport.
Sassa Brassa Mandelmassa på er alla som sitter och slutspurtar med stickorna där hemma!

Mitt andra VM-projekt är klart!


Och det var 5 stycken disktrasor!
Nu återstår bara 1 modul på pläden/filten så är jag klar med alla VM-stickningarna!

Mer FO:s som jag stickat under VM.

En Haruni i Lotus Yarn köpt vid Marias Garn numera Litet nystan i Stockholm


En bolero baserad på Featherweight Cardigan stickad i ett ryskt viscose-garn till svärdotterns mamma!

Slutspurts-regler

Nu börjar det verkligen dra ihop sig! Tyvärr missade Tyskland finalen men en tredjeplats kanske vi ska ta iaf? Holland är en klar favorit till vm-guldet här hemma!!

Men hursom, vi ska kunna sticka under heeela VM, så få inte panik. Om man stickat klart på söndagkväll så får man ändå två dagar på sig för blockning och fotografering. Alltså: Bidrag som är bloggade senast onsdag kl 23.59 får vara med i utlottningen!

Ta en koll så att ni fått rätt taggar!

Har vi några fler prisgivare så går det bra att anmäla sig nu!

LYCKA TILL

fredag 9 juli 2010

I väntan på nästa match

Denna stickningen påbörjades förra veckan då vi skulle ut och åka båt. Nu blev det inte så mycket stickat på den båtturen...
Nu när tunikan är färdigstickad är det dags för denna sjal att bli klar.
Jag kommer inte ihåg vad den heter eller var jag hittat den, det ska jag kolla upp tills nästa gång, men den är ganska kul att sticka.
Garnet är tvåtrådigt färgat ullgarn, från Toppmurklan som jag hittat på tradera.
Annars oroar jag mig mest om hur det går för den där bläckfisken i Tyskland. lever den???

Ufo-sjal klar!


Jag hade från början en sjal, stickad i Heavens hand! Men det behövdes en kant annars var det för fattigt runt om. Det fick bli en kant i cotton-viscose. Lite blankt till det ulliga! jag blev nöjd!

Men på tok för varm att bära nu.

Final för min del


Nu är ett av mina projekt färdigt, UFO-projektet Buttercup. Mycket bra fotbollsstickning, runt, runt utan några större risk för misstag.
Mitt andra projekt sjalen Percy var däremot högst olämpligt som fotbollsstickning. Det visade sig att spetsmönstret även skulle stickas på de aviga varven, så i den matchen får jag anse mig besegrad. Jag får fortsätta med Percy under lugna kvällar när jag lyssnar på radio eller ljudbok.

torsdag 8 juli 2010

UFO-vantar är klara


Detta blir min sista stickning under VM.En guldmedalj vill jag ge till M&K Baby ull som verkligen gör att vantarna blir mjuka men täta.Under denna tid har därmed en sjal(27 juni) och vantar stickats.

VM-sjal klar!

Echo flower shawl i BC garn Jaipur Silk Fino, blev klar under resan till St Petersburg, nu blockad.
Har faktiskt klarat av o stickat en bolero till svärdotterns mamma o en Haruni till mig själv.
Resan har varit fantastisk, mer om det på min blogg om ett par dagar.

onsdag 7 juli 2010

Nu är jag i mål!!!

Nu är jag i mål med min underbara Tibetan Beaded Cloud Stole, fast utan pärlor. Började med pärlor, men tyckte inte att det blev så snyggt utan valde att göra utan istället. Mycket snyggare, mer min smak.


Garn jag använt är Angel Touch, ett mycket mjukt och underbart garn från Peru i babyalpacka, Färgen jag valde är White B100.


Den blev 56 cm bred och 188cm lång och är till fint. Bara när jag går på bal, eller om. Hihi!


Nu har jag börjat på ett par spetssockar, får se om jag hinner färdigt med dem innan VM är över.

I mååål!

Bollen i mål för Spanien. Vet inte riktigt vilka jag hejjar på...?! ;)
Även VM-projekt No 2 är nu i mål! Swallowtail i rosa/svart Kauni väntar nu bara på att få fästa sina trådar. :)

Taktikbyte


Planen var ju att göra en uniformskofta och en Andreas's shawl, men de är fortfarande i sin linda... Istället bidde det en sommarväst!

Avgörande.

Funderar på om jag vågar satsa på att det räcker två varv, eller om jag ska avmaska nu på avigvarvet...?!

Semifinalklart

Äntligen var det dags för semifinal igår mellan Uruguay och Holland.
Med de sista varven kvar och sen fästning av alla trådar var det lagom spännande ända till i sista övertidsminuten.
Nu har jag blockat den och hängt ut den, så de snirikliga varven inte längre syns. Jag stickade med ett upprepat garn, Muskat och det är väldigt krulligt, men av det syns inget längre.
För att skoja till det lila lite valde jag att sticka in grönt. Jag gillar den kombinationen. Här är mönstret.

Kanske hinner jag med en sjal till, som påbörjades till båtresan förra veckan...

Joråsåatte...

Här på bloggen har jag ju inte varit så särdeles aktiv, men jag har fått lite stickning och virkning gjort ändå. Jag beundrar alla fina alster som producerats av er alla nu under VM. Wow!
Det har inte blivit som jag tänkt riktigt, det jag anmälde för längesen blev aldrig av, istället påbörjades andra projekt. Sommarhatten påbörjade jag innan VM-starten, så den får gå under UFO -FO.
Mitt andra projekt blev en sjal. Hittade ett härligt rosa garn i mammas stora garnskåp. Tydligen har hon stickat en babyklänning till min lillasyster i det garnet. Syster är nu 27... :)

Slutligen så har jag påbörjat en söt bolero, men den kommer jag knappast hinna få klart innan VM är över... Men inspirationen är på topp och det var väl huvudsaken?

tisdag 6 juli 2010

Två sjalar klara!Det gäller att ligga i ända till slutet! Springa på alla bollar och inte ta igen sig.

Två nya sjalar har fått se dagens ljus i min boning. Den rosa är i Fabel och stickad efter mitt favoritmönster.
Den lurviga är gjord i garnet Sorbé från almedals som jag fyndade på rea.
Jag har även ett UFO på gång men det får jag redovisa längre fram.

När fotbollsVM

är slut kan man "landskamps-sticka" här .
Hoppas att många vill vara med.

Mera slutspelsvantar

Vad spännande det ska bli i kväll. Jag hejjar på Holland enbart för att brorsan har tippat dem som VM-segrare. Man skulle kunna tro att jag bara har en tumme kvar på mina vantar och att det borde vara lugna puckar att bli klar till finalen. Så är det nu inte, de här vantarna har nämligen en innervante också så jag har lika mycket kvar att sticka. Men enfärgad slätstickning och semifinaler låter som en bra kombination.
Jag tror på Tyskland som slutsegrare, jag tycker att de har imponerat mest men jag har ju inte direkt varit någon mästertippare det här VM:et så vi får väl se...

Första projektet är klart

Hurra! Nu har jag stickat färdigt de 3 mössor som ingick i mitt första VM-projekt.

Bra tips!

Ett bra tips så här i VM:s sista skälvande stund är att undvika att stänga bildörren när ens egen (eller någon annans för den delen) tumme sitter i vägen.
Det är extra dumt när man kommit igång med ett par jätteroliga Polly Jean som man bara längtar efter att få fortsätta med och som man använt som belöning i en tillvaro som i övrigt bestått av att skrapa färg. Ett par timmars färgskrapning - en timmes stickning liksom...

Får försöka utarbeta en alternativ stickteknik där en mycket stor och röd/blå högertumme inte stör.
Alternativa metoder för färgskrapning känns inte lika angeläget...

måndag 5 juli 2010

känsliga taggar

hej igen, när ni taggar är det viktigt att ni inte gör mellanslag i ordet. UFO-FO och UFO - FO blir två helt olika taggar, och då funkar inte tekniken för oss. Kan ni själva ändra i era inlägg här eller måste jag bevilja alla administratörsrättigheter tro?

/Janette

Hoppar av Stickhjälpen...

..har dykt upp lite grejer, som gör att jag hoppar av den grenen och istället försöker koncentrera mig på kategorin: Övrigt! Där jag stickar diskdukar (disktrasor). Skrev tidigare att jag siktar in mig på 15, men vi får se..

Lite mycket nu att hålla på med här hemma. Dels en del som händer i företaget just nu, morfar som är sjuk i leukemi, och vi vet inte riktigt hur länge han har kvar. Men han är seg o kämpar på, trots att han har valt att inte få nån behandling. Och tidigare, för lite över 1 ½ månad sen, så somnade sambons mormor in, efter en tuff kamp mot bukspottskörtelcancer. Hon ville inte heller ha nån behandling, och skulle inte ha orkat med någon heller när hon hade en massa andra krämpor med.

Så jag känner att jag enbart koncentrerar mig på kategorin Övrigt..

Himlars så roligt det är o läsa denna blogg, alla gör så fina grejer. :)
Kanonbra jobbat!

Heja heja! :P

Min sista dag?

Imorgon bär det av till Memira i STockholm för en ögonlaseroperation. Vet inte om jag är "stickduglig" innan söndag men jag får vara nöjd med ett övrigt-FO och ett UFO-FO och så hoppas jag att ögonen iallafall duger att titta med om några dagar så jag kan titta på allt fint som alla gör. Får väl lyssna på semifinalerna på radio...

En gå-bort-present

Kvartsfinalen mellan Paraguay och Spanien såg vi hemma hos grannarna. Jag slängde ihop en blombrosch till frun i huset.

Mönstret är från Sarah London och heter Loopy Roses.

Hetsvirkning

Lille Didrik föddes i faslig fart och jag hetsvirkade en ko från Svarta Fåret. Den blev nästan lika stor som lillkillen. Tur att jag hade åttondelsfinalerna som sällskap.

Klart!


FO som i fotbollsstickning nr 2 klar!

Min Haruni med slätstickad mitt är klar och jag är mäkta nöjd med att ha stickat två sjalar på mindre än en månad. Nu återstår att se om jag hinner klart med vantarna också. Fler bilder och info finns på min blogg och på ravelry.

Bend it like Beckham

Ovanan vid värmen har gjort att det gått lite långsamt med stickningen senaste dagarna, men om jag lägger på ett kol nu sista dagarna ska jag nog lyckas bli färdig med sambons Twisted-sockor lagom till finalen. Jag noterar även att SSS-känningarna blir ännu värre när man vet att sockan ska bli storlek 45...
Fotbollen vet jag inte riktigt längre vad jag ska tro om.. Både Mexico och Argentina ute. Kanske Tyskland tar hem det i år, Spanien såg ju rätt blekt ut senast?

Ännu en Saroyan

Det är ju fler än jag som stickat Saroyan nu under VM. Här är min variant. Det blev mer som en halsduk, nästan 2 m lång och 24 cm på bredaste stället. 80 g garn av supermjuka Halo 4 ply från Nyansera gick åt. Färgen är somrigt turkos, men jag lär inte använda den förrän till hösten. Nöjd är jag i alla fall.

Garnet rullar inte alltid

Ishbel - hur mkt garn, Malabrigo Lace, gick de åt för er som stickat den stora sjalen?
Insåg just en hemsk sak.. har bara med mig det påbörjade nystanet så av ett nytt projket påbörjat i VM ser de ut att bli ett UFO - hemska tanke!

Bilstickning har gett utslag i snart 2 stycket FO´n:
1 par sockar, storlek 2 år, i tunt, "Handfärgat sockgarn" Limmo-Design i färgen Hallon-lakrits (bara häl & fot kvar på den 2:a sockan)
1 par benvärmare, storlek 1-3 år, i Debbie Bliss Baby Cashmerino, randiga i äppelgrönt & lila

(Grodan trasslar vidare - har problem att få in foton - glömde sladden till kameran, ska fota med mobilen sen)

söndag 4 juli 2010

Finalen närmar sig med stormsteg

Tänk att både Argentina och Brasilien är ute ur VM för den här gången och jag har snart två färdiga sjalar. Så kan det gå. FO-bilder på min nästan färdiga Haruni kommer imorgon.

Inför sista veckan

så har jag kommit så här långt:
Småvarmt: 2½ av 3 mössor
Storvarmt: 12 av 15 moduler
Övrigt: 2 av 5 disktrasor

Inte så mycket kvar således!

Slutminuterna.

Bara sista lilla diagrammet kvar nu, och nystanet är liiitet. Men det braiga är ju att jag kan avmaska i förtid om det skulle ta slut.
Yey!! :D

Bara en till...

Insåg idag när vi skulle till stranden att min "tjocka" kofta, om än i bomull, var ett alldeles för stort och varmt projekt att sticka på i bilen. Snabbt som sjutton tog jag fram ett annat UFO och satte igång med det ännu en gång. Fjäderlätt kofta i mosstickning och Galadriel-garn från Chili Gredelin.
Alltså anmäler jag ännu ett UFO i denna VM-stickning.

Taggning

Hej igen,

nu har jag lagt in "Färdiga objekt" till höger. Kolla så era -FO är med där, annars har de blivit fel-taggade. Det är viktigt eftersom det är den listan utlottningen sker efter!

/janette

Hej igen

Nu är jag tillbaka =) Jag har fått hundra tusen mail om kommentarer härifrån så jag ser att ni har varit mycket flitiga här! Hoppas hinna läsa bakåt en del!

Ja, semestern i Tyskland avslutades med att vi kom hem och jag fick se hur älskade Argentina förlorade stort. Lite jobbigt, eftersom Tyskland är mitt andra lag. Det är så att man vill hålla på Holland bara för att retas. Snyft!

Min Vinelle är nästan klar och Aestlighten likaså. De ska bara sys och blockas. Är rätt besviken på Vinelle-mönstret men har inte lust att sticka om den nu. Mer om det senare. Nu stickar jag flitigt på en mössa till stickhjälpen och en slags Robin av resterna från Vinellen..

NU ska jag kolla in era FO.s =)

Buttercup FO

Min Buttercup tröja blev klar i går natt... Matchen blev lite väl spännande mellan varven så stickningen fick vila lite. När jag stickat kroppen klar läste jag i mönstret att ärmarna inte skulle ta så länge att sticka så jag stickade klart ena ärmen. Det tog ju inte så lång tid så jag bestämde mig för att sticka den andra på samma gång. Nu är den ju nästan klar! Jah, klockan är ju bara 01:45, varför inte fästa alla trådar?? Sagt och gjort :) Klockan var 02:15 när jag vek ihop tröjan :) Kvar har jag bara att sticka de få varven kring halshålet... Det blir dagens att-göra, plus lite virkning av African Flower, tror jag bestämt... Resten av familjen kommer hem idag på dagen (sonen) och i natt (dotter + make) så min ensamma helg går mot sitt slut. Och skönt är det! Ska bli härligt att ha dem hemma igen, det har onekligen känts ensamt... Och idag är ju sonens 14 års dag!!

Återkommer med bilder... Kameran är i Piteå med maken och dottern...