lördag 10 juli 2010

UFO-FO

(Delvis x-postat på bloggen.)

Yes! Ett riktigt UFO som blivit ett FO och dessutom ett VM-FO! Den här koftan stickade jag delarna till för två år sen på min stickmaskin. Började montera, men det var ju otroligt segt eftersom maskorna är så små. Så den har legat i en tråkig plastpåse i det innersta hörnet i garnskåpet och varit glömd.

Men nu, till VM, har jag alltså dragit fram den, sytt ihop den och virkat en kant runt om (fasta maskor, stolpar, och fasta maskor igen- med lite hur som helst-avstånd för att bli lagom tight- jag gjorde om det fyra gånger). Jag är inte jättenöjd med monteringen, även den har jag gjort om flera gånger. Till slut insåg jag att det kommer helt enkelt inte att bli jämnt och jag kommer inte att ha den här koftan på mig om jag blir bjuden på Nobelmiddagen eller liknande. Det är lättare att kamouflera skönhetsfel med ullgarn... Men jag är ändå nöjd med den! Mitt första egna plagg från stickmaskinen! Woohoo!

Garnet är Jasmine från Kinna textil, ett enkelt bomullsgarn som funkade perfekt i stickmaskinen. Blir en bra sommarkofta. Mönstret är från boken ”The knitters handy book of sweater patterns” (tror jag den heter, tar det ur minnet nu). Man gör en provlapp, räknar ut stickfastheten och stickar utifrån en tabell, varje mönster finns för varje stickfasthet. Jag trodde inte den skulle passa när jag såg delarna, men det gör den ju- perfekt. (Jag tog bort några maskor mitt fram för att jag ville ha en mer öppen kofta.) Tyvärr rullar kanterna inåt, får se om det hjälper att pressa dem med strykjärn när jag kommer hem till civilisationen.

2 kommentarer:

  1. Vad fin den blev, riktigt sommrig bild.
    Vad skönt att bli av med ett gammalt ufo, jag låg och tänkte på mitt enda riktigt gammla UFO när jag skulle somna i natt. Kanske ett teckan på att jag borde göra någonting åt det. :)

    SvaraRadera
  2. jamen här var du ju! Jag har inte hunnit läsa alla inlägg här! Kram

    SvaraRadera