onsdag 4 augusti 2010

Tack tack tack Garntrollet!

Jag har varit lite långsam på allt det här vad bloggande heter de senaste veckorna, så redovisningen av min vinst kommer först nu. Förra veckan kom ett fantastiskt paket från Garntrollet hem till mig innehållande följande:
Två härvor Tibet från Meriangora Filati i underbar brun/grön/orange mix. Mjukt som en dröm är det också, en mix mellan ull och kashmir. Det viskar liksom att det vill bli en Laminaria, men jag vet inte riktigt om jag vågar mig på den riktigt än...
Dessutom fanns det i paketet ett nystan sockgarn från Cherry Tree Hill som jag har velat prova länge. Nu gäller det bara att hitta rätt sockmönstret med stort S.
Som om det inte vore nog med allt det fina garnet så fanns det dessutom med i paketet ett gäng jättefina knappar. Tack tack tack Garntrollet för paketet, jag är galet glad och nöjd!

Posted by Picasa

måndag 2 augusti 2010

Högvinst!

Ett guldigt paket damp ned i brevlådan idag och innehållet gjorde mig glad, glad!


Tror den kommer att bli perfekt i en Daybreak tillsammans med en gammal härva från Färgkraft som jag haft liggande. Försöker bärga mig lite och intalar mig att jag ska sticka färdigt den sjal jag började på för några dagar sedan innan jag börjar på nästa, men jag är ju sååå sugen på att se om färgerna går ihop så bra som jag tror. 
Tack, tack Anna-Maria!

Vinsten


Vilken höjdarvinst! Jag som så länge tänkt lära mig spinna. Tack snälla Carolina
Och tack Janette för att du fixade till hela arrangemanget.

Jeanskoftan växer...


... men blev naturligtvis inte klar i tid. Men jag vill i varje fall visa att jag kom en bit på väg ändå. Fast jag hade inte räknat med att bli klar men jag tänkte att jag stickar så mycket jag hinner. Och jag var klar med kroppen när fotbolls-VM var klart, och det var mitt mål.

Men sedan har det varit trögt med ärmarna. Jag började med strumpstickor och maskorna åkte av hela tiden. Men i går kväll kom jag på att två rundstickor skulle nog inte vara helt fel, och det var det inte heller!

Och för att göra ärmarna var jag tvungen att klippa i tröjan! Men det har ju andra gjort före mig i minst hundra år så då måste det ju fungera för mig med! Men det var lite läskigt, det ska medges.

Sammanfattningsvis så var det en kul tävling. Tack Jeanette för att du drog igång den! Och jag har lärt mig tycka om Kaunigarn väldigt mycket! Och inte minst har jag lärt mig nya tekniker.